Мода : Новини14 СЕПТЕМВРИ 2015

Ето го най-горещият цвят на пролет 2016

От института Pantone обявиха нюансите на следващия сезон

Докато в Ню Йорк дизайнерите показват тенденции пролет-лято 2016 през своите очи, от института Pantone обявиха кои ще са най-горещите цветове на следващия сезон.

Макар да свързваме топлите месеци с експерименти, ярки комбинации и наситени, вибриращи нюанси, този път изглежда, че приглушените тонове ще владеят колекциите. Според Pantone през следващата година ще залагаме на нюанси, които са успокояващи, нежни и навяват мисли за комфорт, здраве и хармония. Те отдават тези предпочитания на забързаната дигитална ера, в която живеем, като според директора на компанията Леатрис Айсмен, причината е изцяло психологическа. 
“Технологиите станаха толкова всепоглъщащи, заемайки огромна част от живота ни 24/7, затова нуждата от тези меки и успокояващи цветове е огромна,” заявява тя. 
10 са цветовете, които от Pantone обявяват в своя сезонен доклад, като на първо място застава нюансът “Rose Quartz”. 22% от световните модни дизайнери са използвали бледорозовия цвят в своите колекции за сезон пролет-лято 2016, като на второ място е също толкова нежен и пастелен тон, наречен “Peach Echо”. 
За да представят хитовите нюанси на следващия сезон, от компанията се обръщат за помощ към дизайнерите, създавайки красиви илюстрации, посветени на цветовете. Ето ги и тях!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.