Мода : Новини27 ФЕВРУАРИ 2018

Диско, пънк и култ към 80-те в последната колекция на Versace

И още от Милано: колекциите на Dolce & Gabbana и Roberto Cavalli

След суперуспешната ретроспекция на творчеството на Джани Версаче, представена ни миналия сезон, Донатела отново черпи вдъхновение от архивите на собствения си бранд.

За Versace това означава ултра сексапил, блясък, мини рокли и принт с нов прочит. Или иначе казано – 80-те се завръщат с пълна сила, но никога не са били по-изкушаващи от сега.

В колекция есен-зима 2018 Донатела Версаче набляга на кожа, разноцветен тартан, съчетан с други пъстри принтове и много черно-бели тишърти с щампа “VERSACE”. Ретро коланите с големи катарами, огромните висящи обици, баретите и овърсайз шаловете (също с принт) са на почит. Подсилени рамене, прилепнали рокли и кройки тип “лале” ни връщат обратно в едно десетилетие, което несъмнено има още какво да ни даде.

Забележителна мода във вече характерния “божествен стил” видяхме на модния подиум на Dolce & Gabbana. Доменико и Стефано продължават да черпят вдъхновение от католическата църква. Икони, херувими и кръстове откриваме върху почти всеки модел, докато момичетата дефилират с пищни корони и цветя в косите. Надписи като “Свещена мода” и “Моден грешник” красяха няколко тишърта, а най-интересното в цялото шоу несъмнено беше присъствието на дроновете. С тях аксесоарите на Dolce&Gabbana буквално полетяха по модния подиум, без да има нужда някой да ги носи.

Акценти от колекциите в Милано вижте в галерията! (Снимки: Profimedia)

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новини02 АПРИЛ 2020

Пролетната колекция на Savage X Fenty, начело с певицата Нормани

Риана създава още една поредна колекция на лилава тематика

Новини02 АПРИЛ 2020

13 модни мистерии и техните отговори

Защо червените подметки са червени и още любопитни истории от най-бляскавата индустрия

Новини01 АПРИЛ 2020

Вече има и Haute Couture предпазни маски за сватба

Гениална идея или просто гениално глупаво?