Мода : Новини24 СЕПТЕМВРИ 2019

Бюти тенденциите от Седмицата на модата в Милано

Ревютата в Милано ни дава още вдъхновение за бюти визиите в следващите сезони

Визиите, които виждаме по време на Седмицата на модата, са най-добрият ориентир за бъдещите тенденции както в стила за обличане, така и за грима и прическите. Това важи особено много за ревютата в Милано, където винаги е имало нестандартен поглед към подобни детайли.

И въпреки че вероятно няма да копираме с абсолютна точност техните идеи, можем да използваме видяното като вдъхновение за следващите сезони.

Да вземем за пример Dolce & Gabbana. За всички свои модели те избраха грим визии с издължена очна линия и силно червено червило. Това е идея, която можем да използваме и за ежедневния си стил, като единствено трябва да я съобразим правилно със структурата на лицето си.

Друга тенденция в грима, която наблюдавахме от няколко дефилета, е изчистената визия с цветен акцент само върху една част от грима. Най-често гримьорите избираха да оставят лицето по-естествено, а да си поиграят повече с очния грим. За по-нестандартните визии видяхме пълно очертаване на зоната около очите в ярки цветове, докато други пък се съсредоточиха върху обемните и цветни мигли.

“Експлозия” на ревюто на Dolce & Gabbana в Милано

Сред прическите видяхме много вързани коси в романтични кокове или плитки. Когато косата беше оставена да пада свободно, най-често визията беше по-естествена и с минимално стилизиране.

Така че изводът, който може да си изведем за следващите бюти тенденции е, че отново минимализмът ще бъде на мода, но с правилно съчетаване на елементите в грима и прическата. Ако искаме да поставим акцент върху очите, можем да бъдем смели и да използваме повече ярки цветове, но в такъв случай лицето и устните ни трябва да бъдат по-неутрални.

Ако все още търсите вдъхновение за следващите си грим визии и прически, разгледайте някои от най-впечатляващите бюти моменти от ревютата в галерията.

Снимки: Profimedia

Какво облякоха звездите за Седмицата на модата в Милано?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новини22 ОКТОМВРИ 2019

Нина Добрев, Оливия Кулпо, Зендая и още от звездите на наградите от Instyle

Вчера се проведоха наградите на изданието за пета поредна година

Новини21 ОКТОМВРИ 2019

Увереност и стил с дъх на 70-те от TommyXZendaya

Моделите от новата колекция са вече достъпни в магазина на марката в Paradise Center, София

Новини17 ОКТОМВРИ 2019

Puma, Balmain и Кара Делевин с първа обща колекция

Кара от дълго време работи с двете марки и е инициирала първата им обща кампания

Новини16 ОКТОМВРИ 2019

Да или не? Пънк версията на Шарлийз Терон

След като смени прическата си, актрисата е посегнала и на гардероба си