Мода : Дрескод11 ДЕКЕМВРИ 2019

Зимни рокли за всеки тип фигура

Позволете на обичаните силуети да разнообразят гардероба през студените дни

Ако имате женствени извивки - подчертайте ги! Роклите с А-образен силует, разкрояващи се от талията надолу, са буквално създадени за вашето тяло. Ако имате по-широки бедра и дупе, отколкото ви се иска, обемната пола ще прикрие тези зони, а фокусът ще е върху талията и бюста ви.

Ако имате тесни рамене и малък бюст, но по-широк ханш, роклята трябва да балансира пропорциите на тялото. Моделите с голи рамене придават повече обем в горната част и отнемат фокуса от останалите зони. Само се уверете, че силуетът не е прекалено прилепнал - полата трябва да е свободна.

Вашата задача е да създадете илюзията за извивки в горната част на тялото, едновременно подчертавайки краката. Роклите с висока талия ще насочат погледа върху талията, прикривайки ханша и корема междувременно.

Ако нямате ясно изразена талия, бюстът ви е малък и същото важи и за дупето, вие също се нуждаете от модел, който ще ви придаде извивки. Роклите тип "прегърни ме" с дълбоко деколте и висока цепка вършат точно тази работа.

Супер удобните макси рокли можете да носите с ултра високи ботуши. Уверете се, че роклята прилепва плътно по тялото ви в горната част, а полата е свободна. Съчетайте с яке или дори пуловер.

Midi роклите (с дължина до средата на прасеца) са създадени за вас. С тях едновременно показвате краката, но не се "давите" в плат. Добавете и стилни боти, но нека между техния ръб и този на роклята има поне педя разстояние.

Когато комбинацията от деним и пуловер ни доскучее, винаги обръщаме поглед към любимите си рокли.

Женствената рокля има основна роля в стила ни през всеки сезон, но в студените дни тя е главен съюзник в експериментите с напластяването. През зимата я носим с елегантни ботуши и стилно палто, с парка и с кубинки, под овърсайз пуловер и кожено яке. И разбира се, винаги разчитаме на нея за специален повод: рожден ден, офисното парти, Нова Година…

При зимните рокли от плътни материи и с дълъг ръкав също важат някои правила. Основните касаят типа на фигурата ни, но някои се отнасят и до съчетанията. Така например, високите дами трябва да внимават с ръба на роклята и този на ботите. 

Вижте какво важи за останалите!  

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Дрескод26 ФЕВРУАРИ 2020

15 актуални визии с рокля от трико

Точно навреме за преходния сезон

Дрескод19 ФЕВРУАРИ 2020

Най-стилните и най-зле облечените на партито след наградите BRIT

Тоалетът на Ели Голдинг попада в първата категория

Дрескод17 ФЕВРУАРИ 2020

Как да купуваме достъпни дрехи, които изглеждат в пъти по-скъпи

Когато притежавате десетки левове и искате те да ви стигнат за безупречна визия, има начин

Дрескод14 ФЕВРУАРИ 2020

Какво да облечем за среща? Ето отговорът на психолога

Слагаме край на драмата пред огледалото, когато ви предстои да излезете с нов мъж