Мода : Дрескод12 ЮНИ 2018

Спрете да купувате обувки, за които после съжалявате

Тук ще откриете съветите, с които никога няма да грешите в избора си

Всички момичета са луди по обувките!

Не случайно Мерилин Монро е казала: “Дайте на една жена правилните обувки и тя ще покори света!” Ами Кари Брадшоу и нейната мания по шикозните модели на Маноло Бланик, които в крайна сметка струваха колкото цял апартамент в Ню Йорк.

Токчета, на платформа, чизми… Често се случва да се сдобием с някой страхотен чифт обувки на 15-сантиметрови токове, който никога няма да обуем. Друг път избираме модели, които няма как да съчетаем с дрехите си.

Ето какви са основните грешки, които допускаме при избора ни на обувки и как да ги избегнем:

Грешен размер

Търговски сътрудници на едни от най-големите търговски центрове в света разкриха, че повечето рекламации идват заради проблема с размера. Въпреки че е нормално да се върнат обувки заради грешен размер, все пак е малко странно някой да си вземе модел, който не му става. но очевидно това се случва. И то доста често. Разбира се, тук не става дума за онлайн поръчки.
Затова специалистите съветват винаги да пробвате обувките, когато ги купувате. Обуйте ги и се разходете с тях, за да сте сигурни, че ви стават. В случай, че решите да поръчате онлайн, то вижте графиката с размерите, за да вземете вашия.

Дискомфорт

Това е доста често срещан проблем. Няма как да знаем дали една обувка няма да ни създаде проблем в момента, в който я пробваме. Специалистите съветват да правите подобни покупки в края на деня. Тогава краката ви са леко подути от дългото стоене прави или седене зад бюрото и е по-малък риска да сгрешите. И не бързайте. Разходете се с модела, който сте харесали, за да сте сигурни, че ще ви е удобен.

Импулсивни покупки

Една от най-често срещаните грешки е покупката на обувки, продиктувана от импулс. “Повечето жени се връщат, защото са променили мнението си”, разкрива служител в голям търговски център. Експертите съветват при следващия подобен импулс, да изчакате около седмица, да помислите и чак тогава да си купите въпросните обувки. Ако все още мечтаете за този чифт седмица по-късно, то със сигурност той заслужава място в гардероба ви.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Дрескод24 ЮНИ 2018

Когато Джиджи Хадид "няма какво да облече"

Нейният стайлинг съвет:

Дрескод22 ЮНИ 2018

Меган Маркъл и нейният ваканционен стил

Практични идеи от херцогинята на Съсекс

Дрескод21 ЮНИ 2018

Да се освободим от старите си дрехи отговорно

Не бързайте да изхвърляте всичко на боклука

Дрескод19 ЮНИ 2018

Сиена Милър и перфектната лятна рокля на H&M

Тоалетът на актрисата възлиза само на 40 долара