Мода : Дрескод28 АПРИЛ 2020

Принтовете, която всяка жена трябва да има в гардероба си

Започваме, разбира се, с любимото райе!

Свикнали сме да асоциираме цветята по рокли, поли и топове с пролетта и лятото, но напоследък модните дизайнери съвсем умело ги пренесоха и в студените сезони. Независимо кога ги носите, флоралните мотиви са най-лесният начин да внесете повече цвят и ярка индивидуалност в стила си.

Класическото райе носи полъха на Средиземноморието, благодарение на съчетанието от синьо и бяло. Нито една морска почивка няма да е същата без любимата тениска на райе, макар че обожаваме да носим неговите вариации и в града, под формата на рокли, ризи, дори обувки!

Харесваме ги, защото внасят доза младежка свежест, дори в най-строгия ансамбъл. Тъй като обикновено елементите на точки са решени в черно и бяло, те много лесно могат да се съчетаят с други графични мотиви и ярки цветове, без крайният резултат да е претруфен.

Когато говорим за животински мотив върху аксесоари като чанти, обувки и кейсове за телефони, змийският принт печели по популярност. Дори един чифт стилето обувки с такъв мотив може лесно да реши всяка дилема, тъй като ще бъдете сигурни, че фокусът винаги ще пада върху тях.

Друг, много популярен за аксесоари принт, е небезизвестният леопардов десен. Неговата слава често може да бъде негативна, но както с всяка шарка, ако не прекалявате с използването й, няма от какво да се тревожите. Използвайте го като акцент в тоалет с неутрални цветове.

Името на този десен на английски e "houndstooth", което буквално се превежда като “зъби на хрътка”. Традиционно той е в черно и бяло, но за по-интересен ефект изберете прочит, в който бялото е заменено с неочакван и ярък цвят.

Обожаваме квадратчетата върху летни рокли и широки макси поли, но не можем да отречем, че най-често ги виждаме върху ризи. Оставяйки широко поле за експерименти с привличащи вниманието аксесоари и бижута, дрехите в gingham каре са се превърнали в задължителен елемент в гардероба на много дами.

То отдавна намери своя път отвъд плисираните ученически поли и днес не можем да си представим есента без риза или шал на каре. Придържайте се към класиката и заложете на преобладаващо червено и зелено, но задължително го оставете да блесне.

Всяка любителка на пътешествията трябва да има в куфара си поне една рокля или гащеризон с такъв принт, когато пътува на екзотична дестинация. Шарени цветя и палмови листа говорят езика на летните ваканции повече от всичко друго.

Абстрактни и пъстри или класически и монохромни, дрехите с геометричен принт се превърнаха в синоним на дама, която обича изчистените дизайни, но умее да експериментира с тях. Подберете правилно мотива и можете да разчитате, че ще издължите фигурата си или ще подчертаете тялото си там, където трябва.

Понякога малката черна рокля не е отговорът на всички въпроси. 

Има дни, в които философията на някои почитателки на модата “All black everything” наистина работи. За останалите моменти обаче разчитаме на пъстрите и весели принтове, които са в състояние да превърнат и най-еднообразното съчетание от деним и топ в нещо специално.

Принтовете, която всяка жена трябва да има в гардероба си

Със сигурност притежавате поне една рокля на цветя и тишърт на бяло и синьо райе. А какво ще кажете за пепит и леопардов принт? Признаваме, някои мотиви са доста по-лесни за носене от други, но това съвсем не означава, че те нямат място в гардероба ви. Дори напротив!

В галерията по-долу сме събрали 10-те принта, за които смятаме, че имат място в стила на всяка жена.

Границата между красивото бельо и стилното ежедневно облекло се топи тази пролет

Кейт Мос в 15 винтидж рекламни кампании

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Хитър трик за стилните момичета, които винаги закъсняват
Дрескод04 МАЙ 2020

New York, New York! Какво можем да научим за стила от нюйоркчанките?

В град, в който всеки тротоар е моден подиум, вниманието към детайла е ключово

20 изненадващо елегантни визии с маратонки
Дрескод22 АПРИЛ 2020

20 изненадващо елегантни визии с маратонки

Вдъхновете се за нови комбинации

Евтините аксесоари, които изглеждат скъпо
Дрескод22 АПРИЛ 2020

Евтините аксесоари, които изглеждат скъпо

Няколко съвсем достъпни акценти могат да преобразят стила ви до неузнаваемост

Лекотата на лятото и дрехите от лен
Дрескод20 АПРИЛ 2020

Лекотата на лятото и дрехите от лен

Това е материята, която събира "ваканция" и "елегантност" заедно в една фраза