Мода : Дрескод04 ДЕКЕМВРИ 2017

Офисният дрескод се подчинява на тези 10 златни правила

Ако искате да изглеждате като истински професионалист, постарайте се да ги запомните

Широко разпространено е вярването, че неутралните цветове са най-подходящи за работното място. Да, те наистина са стилен избор, но това не значи, че яркото червено или флоралния принт нямат място в стила ни. Особено когато става дума за аксесоарите.

Не можем да си позволим гънки по деловата рокля или костюмът от две части, особено когато ни предстои важна среща. С една дума - непрофесионално е.

Бюстиета, рокли и топове с деколте тип "лодка", голи рамене и всичко останало, което би показало презрамките на сутиена ни, е прекалено разголено за офиса.

Не всички обичаме високите токове и те не са задължителни, за да изглеждаме добре, уверени и делови. Качествените ниски обувки, които отиват на поли тип молив и прави панталони, винаги идват на помощ.

Всяко нещо, което закупуваме с идеята да облечем за едно или друго събитие, но не и за ежедневието. Така една пола, която имаме намерение да облечем на моминското парти на най-добрата ни приятелка, не можем да носим и през седмицата след него.

Всички носим дънки и то не само в ежедневието. Но офисът не е място за прокъсани, избелени, раздърпани модели. Затова изчистеният деним винаги е за предпочитане.

Чизмите над коляното са страхотна част от стила ни през есента и зимата, но са подчертано секси. За да ги носим е достатъчно да добавим строг блейзър и да оставим останалата част от визията ни семпла.

Понякога важните срещи изникват изведнъж. Тогава в гардероба ни винаги трябва да ни очаква готов сет от дрехи, на който да разчитаме, за да изглеждаме безупречно.

На теория една визия може да звучи добре, но на практика резултатът може да не е това, което очакваме. За да не се налага сутрин да губим време, а и за да обмислим по-добре съчетанията и аксесоарите към тях, са достатъчни само няколко минути преди лягане.

Много простичък, но ефективен въпрос. Дали хората на позиции над нас биха избрали нещо, в което ние се съмняваме? Ако отговорът е не, то ние също имаме своя извод.

За да изглеждаме делово, но и едновременно с това да бъдем шик, не е достатъчно в гардероба си да имаме няколко официални рокли, панталони тип “цигара” и един-два блейзъра. 

Всъщност, изобщо не е задължително да се обличаме в прекалено строго, за да правим добро впечатление. Стига работното място да няма специален дрескод, можем да изразим себе си чрез стила си, но без да прекрачваме някои златни правила. 

Защо ниските обувки не само имат място, но и са задължителни за гардероба на деловата жена, как да определим дали едно нещо е подходящо или не за офиса, плюс още осем полезни съвети ви очакват в галерията.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Дрескод11 ОКТОМВРИ 2019

Съвършеният минималистичен гардероб

Няколко експертни съвети за детокс на стила и по-умно пазаруване

Дрескод11 ОКТОМВРИ 2019

Великолепната осморка на Рейчъл Зоуи

Тези правила ви гарантират перфектен стил винаги, когато излизате

Дрескод11 ОКТОМВРИ 2019

С какви обувки да носим различните модели дънки

9 перфектни комбинации от нас слагат край на всичките ви дилеми!

Дрескод10 ОКТОМВРИ 2019

Как изглежда в двоен размер? Стилът на Меган Маркъл от Южна Африка

Блогърът Кейти Стурино пресъздаде визиите й в XXL версия