Мода : Дрескод11 НОЕМВРИ 2016

Наръчник за поддръжка на белите кецове

Любимите ни обувки в гардероба изискват специална грижа

Няма по-хубаво чувство от това да обуеш новите си обувки. 

Особено ако това са чисто бели кецове, недокоснати от мръсотията, която само след няколко носения вече ще ги е превърнала в… ами, не толкова бели.

Макар да е много трудно, а за някои от нас – почти и невъзможно да опазим маратонките си искрящи, с малко постоянство и няколко полезни съвети от любителките на спортни обувки може и да го постигнем. Все пак в последно време кецовете се превърнаха в основна част от гардероба на модерните момичета и вече ги съчетаваме дори с костюми! Ето и съветите:

Бъдете подготвени

Почистването на кецовете зависи основно от това с какво сте ги изцапали. Ако се окаже, че сте навън и мръсотията е попаднала върху подметката ви, винаги е хубаво да имате мокра кърпичка подръка, с която веднага да изтриете петното. Ако обаче нацапате горната част и тя е направена от плат, а не от кожа, ще трябва да почакате да се приберете вкъщи. В противен случай рискувате да влошите положението още повече.

Почиствайте ги след всяко обуване

Ако искате кецовете ви да изглеждат като нови, то трябва да ги чистите след всяко носене. Разбира се, има някои модели, които всъщност изглеждат по-добре леко захабени. Класиките като Vans и Converse Chuck Taylor се сдобиват с особен чар и индивидуалност именно когато ги поносите малко. Не можем да кажем същото за белите кожени Adidas например, които винаги трябва да са в перфектно състояние.

ae9f6b8020bf972c55a3d5e2f176b88f

От време на време се постарайте повече

По-обстойното почистване оставете за моментите, в които имате повече свободно време. Отделете връзките, за да можете да достигнете навсякъде.

Винаги започвайте с четкане на сухо, за да премахнете повечето от натрупаната мръсотия. Използвате стандартна четка, ако обувките ви са направени от плат или кожа, и по-мека, ако става дума за деликатна материя или велур.

След това намокрете четката и нанесете върху нея малко от избрания препарат. Търкайте, докато се получи пяна и я разнесете по цялата обувка. Добър съвет за абсорбиращите материи е да поставите микрофибърна кърпа от вътрешната страна, с която да блокирате мръсотията, така че да не навлиза навътре в обувката.

Накрая изплакнете микрофибърната кърпа и чрез нея отстранете пяната от маратонките си.

c25d3c221dbc27697a66d79e268a26f6

Съхранявайте ги правилно

Винаги прибирайте обувките си, когато са почистени. Не искате мръсотията по тях да отлежи в продължение на дни или седмици, тъй като след това ще ви е доста по-трудно да се справите с нея. Добра опция е да пазите оригиналната кутия, за да не могат кецовете ви да се боядисат или нацапат от останалите обувки в шкафа. Също така е хубаво да ги пълните с хартия, за да не се формират гънки.

Не допускайте грешки

Сухото четкане, както казахме и по-горе, е много важно. Ако вместо това намокрите обувката, цялата мръсотия ще навлезе по-дълбоко в материята. Друга голяма грешка, която хората правят, е да почистят обувките, но не и връзките. А това съсипва целият ефект.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Дрескод17 ЯНУАРИ 2020

Ниската талия се завръща. Бела Хадид потвърждава

Последната визия на модела доказва това, което всички очаквахме

Дрескод06 ЯНУАРИ 2020

Най-лесният начин визията ви да изглежда скъпа

Просто си изберете един цвят и...

Дрескод03 ЯНУАРИ 2020

Най-добрата селекция за капсулния гардероб на една жена

Ако притежавате всичко от този списък с 29 неща, то ви гарантираме, че можете да се наречете жена със стил

Дрескод01 ЯНУАРИ 2020

7 aкцента, които разнообразяват и най-скучния тоалет

Подчертайте индивидуалността си само с един лесен ход, трябва само да си харесате нещо от списъка ни!