Мода : Дрескод11 СЕПТЕМВРИ 2019

Дрехите, които да изхвърлим от гардероба си след 30

От дънките с ниска талия до тоалетите за “когато отслабнем”

Нека си го признаем – всяка от нас пази в гардероба си неща, които никога не би облякла отново.

Дали ще са скъсаните дънки от 8-ми клас или роклята, в която не можем да се вмъкнем, или пък прекалено късата пола… Това са все неща, които вече не са подходящи за нас. Истината е, че единственото, което трябва да направим с тези дрехи, е да се отървем от тях. Особено ако вече сме минали 30 години и искаме стилът ни да говори сам за себе си.

Еволюцията от 20-годишно момиче в 30-годишна жена се случва неусетно, а с това се променя и начинът ни на обличане. Затова ето кои са нещата, които вече нямат място в модния ви арсенал!

Претъпканият гардероб води до стрес и депресия

Поли като на балерина

Така наречените “туту” поли станаха доста популярни заради Кари Брадшоу, но повярвайте ни, дори Сара Джесика Паркър не би могла да изглежда добре с тях днес. Животът ви не е епизод на “Сексът и градът” и не проумяваме къде изобщо може да ги сложите.

Мини полата

А беше време, в което всяко момиче притежаваше по една такава… но това време отдавна мина. Направете услуга на себе си и фигурата си, повече не се приближавайте до такава пола.

Дънките с ниска талия

Всички си спомняме онези дни, в които Бритни Спиърс направи от този тип дънки тотален хит. Но докато ние се променяме, телата ни също се променят и тези панталони стават все по-неприемлива опция. Вместо тях заложете на така актуалните в момента boyfriend дънки или прави с висока талия, които стоят много по-стилно.

Как да организираме гардероба си само за 30 минути

Костюмът, който носехме на интервюта за работа

Всяка уважаваща себе си жена, която е искала да направи добро впечатление в началото на кариерата си, е имала по един такъв костюм, най-често състоящ се от къса пола/ прав панталон и впито сако. Не можем да кажем с ръка на сърцето, че тези облекла са били изключително стилни тогава, нито че сега изобщо биха се вписали в стила ви.

Късата рокля, обгръщаща формите и запазена за “излизане”

Единствената жена, която е носила (и продължава да носи) такъв тип рокли е Ким Кардашиян. Сега разбирате ли защо тези рокли не са добра идея?

Неща, които са били модерни само един сезон

На 30 вече би трябвало да сте ограничили купуването на такъв тип дрехи и аксесоари до такива, които не биха ви стрували огромна сума. Но със сигурност в гардероба ви има поне няколко такива неща от предните години, които никога няма да носите отново.

7-те златни правила за модата на 30-годишните

Всички дрехи с етикет “като отслабна…”

Нека бъдем честни – от колко време тези дрехи чакат да бъдат облечени отново? Време е да бъдем реалисти и да започнем да пазаруваме за тялото си такова, каквото е сега, а не да се надяваме, че може да бъде друго.

Клинове. Точка. Освен ако не става дума за фитнес залата.

Вече е време да ги пенсионирате, освен ако, както вече казахме, не ги ползвате за спорт или сте се запътили към залата, облечени в тях.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Дрескод03 АПРИЛ 2020

15 слънчеви и зареждащи визии в жълто

Нека се насладим на усещането за топлина и лекота, което струи от тези снимки

Дрескод02 АПРИЛ 2020

Какво казва гардеробът ви за вас

Стилист разкрива шестте най-често срещани начина да организираме гардероба си

Дрескод30 МАРТ 2020

10 чифта обувки, с които няма да ви трябват никакви други

Преосмисляме подхода си към стила, отсяваме най-важното и правим по-стратегически избори

Дрескод30 МАРТ 2020

Даян Фон Фюрстенберг и нейните мъдри съвети за жените на 30

Дизайнерката разкрива своите 9 мантри, от които всички можем да научим по нещо