Living : Ретро15 АВГУСТ 2018

Щяхте ли да оцелеете на мястото на Арета Франклин?

Кралицата на соул музиката е боец с драматична съдба

Кралицата на соул музиката, носител на 18 награди “Грами” и жената с най-голям успех в чартовете на Billboard в историята, Арета Франклин има и своята тъмна страна.

Известна е с поведението си на дива, както и с шокиращите факти от миналото и личния си живот, белязан от бракове и деца, скандали, раздели, триумфални моменти и трагедии.

Въпреки всичко, през което минава в личен план, духът й на боец остава несломен и изпълнителката на “Respect” и “You Make Me Feel Like a Natural Woman” и до ден днешен е известна с бурния си, властен нрав и с острия си език.

Арета Франклин има четири деца, първото от които ражда, когато е на 12 години.

Родена е в семейството на свещеник, а майка й е тази, от която Арета наследява музиалната си дарба. Майка й обаче умира, когато бъдещата музикална легенда е едва на 10 години. На 12 тя ражда син, а две години по-късно се появява и второто й дете. Тя никога не е давала обяснение за това кой е бащата на първото й дете, като се смята, че е момче от училището на Арета. И двете деца носят моминското име Франклин като своя фамилия.

Вече на 19 години, тя се омъжва за Тед Уайт, който става нейн мениджър и баща на третото й дете. Пет години по-късно двамата се развеждат, като се говори, че Арета е била подложена на домашно насилие от съпруга си. Ролята на мениджър тогава поема нейният брат Сесил, който й служи вярно до смъртта си 20 години по-късно.

Скоро след развода, Арета ражда четвъртото си дете. Баща е нейният турмениджър Кен Кънингам. Десет години по-късно, тя се омъжва за втория си съпруг Глин Търман.

Но щастието й на младоженка е помрачено – малко след сватбата, баща й е прострелян в дома си в Детройт при въоръжен грабеж. Преподобният Кларънс Франклин изпада в кома, от която така и не се събужда след пет мъчителни години. През 1984-а, в годината, в която той умира, Арета преживява и втория си развод.

Последният мъж в живота на легендарната изпълнителка така и не става нейн съпруг. Това е бизнесменът Уили Уилкърсън, когото наричат “вечното гадже” на Арета от края на 80-те години. Двамата са сгодени за кратко през 2012-а, но по-късно отменят плановете за сватбата със странното обяснение, че “нещата се развиват прекалено бързо”.

Двамата обаче продължават понякога да се появяват публично. Арета, със своя всеизвестен лют характер, отказва да обяснява дали има романтична връзка с Уили или са останали само приятели.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РЕТРО

Ретро11 ФЕВРУАРИ 2019

Забравени любови: Брад Пит и Гуинет Полтроу

Двамата бяха сгодени, а Брад нарече актрисата "любовта на моя живот"

Ретро03 ЯНУАРИ 2019

Убийствена страст, но нито един оргазъм - Мики Рурк и Каре Отис

Бракът им е на косъм да опустоши и двамата, преди да се разведат през 1998

Ретро20 НОЕМВРИ 2018

Любов под дрехите и грима, която трае 52 години

Изключителната история на Доли Партън и Карл Томас Дийн

Ретро20 СЕПТЕМВРИ 2018

Жената, която получи любовта на Майкъл Хътчинс на най-високата цена

Пола Йейтс е в центъра на най-скандалния четириъгълник на 90-те