Living : Лайфстайл03 НОЕМВРИ 2019

Десетте заповеди на добрата снимка

Научете с кои трикове винаги ще излизате добре

Десетте заповеди на добрата снимка

Забравете репликата “Не съм фотогенична!”, защото тайната на добрата снимка се крие в тези няколко трика, които ще ви научат да позирате като професионалист.

За да се радвате на страхотни кадри, съхранили безценните ви мигове с приятели и близки хора, следвайте тези съвети, които ще ви помогнат да излизате добре на снимките всеки път.

Добавете малко цвят

Понякога телефоните и фотоапаратите не могат да пренесат еуфорията и настроението на момента на снимката, а на вас ви се струва, че изглеждате бледи и невзрачни. Една от тайните е да използвате ярък цвят в грима или облеклото си, който привлича вниманието върху вас, подчертава очите и тена ви, и ви кара да изпъквате. Най-лесният вариант за момичетата е яркото червило – изберете матово червено, топло малиново или друг цвят с лилави подтонове. Момчетата пък трябва да заложат на тишърт в ярък нюанс или някакъв аксесоар с цветен детайл, като например часовник или очила с цветни рамки.

Зарежете бледия фон

Вие трябва да сте център на внимание на снимката, но фонът зад вас може да ви изиграе лоша шега, ако е сив и блед. За идеален ефект той трябва да контрастира с облеклото ви, а не да се слива с него или цвета на косата ви. Уверете се, че зад вас няма нещо, което не бихте искали да виждате на снимка, особено пък в социалните мрежи.

Десетте заповеди на добрата снимка

Намерете място на ръцете си

Всеки е изпадал в ситуация, в която не знае как да застане на снимка или какво точно да прави с пръстите си. Груповите снимки са най-лошите, защото хората буквално се сплескват в прегръдки, а резултатът рядко е прекрасен. Когато сте на парти е най-добре да държите напитка или пък чантата си, а в краен случай поставете ръце на бедрата или в джобовете си.

Знайте кой е добрият ви профил 

Вероятно сте чували как знаменитостите винаги искат да бъдат снимани от страната на добрия им профил. Камерите използват отразена светлина, за да придадат 3D обект в 2D снимка, което значи, че формите на снимките излизат сплескани. Гледането право напред в камерата може да направи лицето ви да изглежда по-пълно. Затова съвсем лекото накланяне на главата или поглеждане настрани може да доведе до голяма разлика в крайния резултат. Дори да не знаете кой точно е вашият добър профил, застанете пред огледалото и обърнете внимание на това как светлината подчертава формите на лицето ви. Със сигурност ще откриете начин, по който да заставате, за да се харесвате най-много.

Изправете се 

Когато заставате, за да позирате, съвсем леко издайте лицето си напред, като в същото време свалете раменете си надолу и ги наклонете леко назад. Трябва да усетите леко опъване на сухожилията, докато го правите. Това може и да ви се струва нелогично и неестествено, но на снимките ви кара да изглеждате по-слаби, а лицето ви изглежда по-фино.

Десетте заповеди на добрата снимка

Изглеждайте по-слаби

Когато заставате за снимка в профил и се вижда цялото ви тяло, запомнете, че ръката ви трябва да е леко отдалечена от тялото. В противен случай, когато тя е допряна плътно до него, зоната от лакътя до рамото изглежда по-голяма, отколкото всъщност е. Най-доброто решение е леко да свиете ръка в лакътя и ако не държите нещо, да я поставите на кръста си.

Завъртете тялото си

Лицето ви изглежда по-широко, когато гледате право в камерата, но това важи и за тялото ви. Застанете изправени, с единия крак пред другия, завъртете леко тялото си настрани и отпуснете по-голямата част от тежестта си върху крака, който е отзад. След това поставете ръка на кръста или бедрото си, или пък я вдигнете към косата си и някакъв аксесоар, като колие или шал.

Кръстосайте глезени

Ако сте в средата на групова снимка и просто няма как да избегнете да бъдете снимани, гледайки право напред, то кръстосайте крака в глезените си. Тази поза ще даде илюзия за по-дълги и слаби крака. Ако сте седнали и също трябва да бъдете снимани, гледайки напред, отново кръстосайте крака в глезените и изпънете добре гърба си.

Десетте заповеди на добрата снимка

Смейте се, дори да е фалшиво

Най-лошите снимки са в резултат на неестествени и конфузни пози. Ключът е само един – смехът. Засмейте се точно преди да ви щракнат и резултатът ще е страхотна усмивка и блеснали очи, а е ясно, че всички изглеждаме по-добре, когато сме щастливи.

Направете си перфектното селфи

Всички тези неща могат да бъдат тренирани вкъщи, когато сте сами и си правите селфи. Пробвайте как изглеждате в различни пози и от различен ъгъл, и така най-добре ще разберете кое работи за вас, по време на снимка.

Кои цветове влияят на любовния ви живот

Най-дразнещите типове жени

12 правила на една българска socialite

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Как празнува рождения си ден кралицата?
Лайфстайл24 НОЕМВРИ 2020

Наздраве с кралицата: Елизабет II създава джин от растенията в собствената си градина

Билки от имението Сандрингам правят алкохолната напитка още по-специална

Зелени празници! Малки промени, които можем да направим за по-устойчива Коледа
Лайфстайл19 НОЕМВРИ 2020

Зелени празници! Малки промени, които можем да направим за по-устойчива Коледа

Учудващо по-екологично е да вземем естествено дръвче от изкуствено

Жена на годината 2020: Акценти от събитието
Лайфстайл06 НОЕМВРИ 2020

Жена на годината 2020: Акценти от събитието

Сред големите победителки бяха Дара Екимова, София Бобчева, Кристин Илиева и още