Living : Книги & технологии09 ДЕКЕМВРИ 2016

За любителите на книги през декември…

Какво да подарим на близкия човек, който обича да чете?

Част от най-популярните и обичани автори на YA жанра се обединяват, за да ви дадат точно 12 причини да си останете у дома тази Коледа. 12 разказа за любовта и зимата ще върнат празничното ви настроение и ще стоплят сърцето ви. За да повярвате отново в чудеса...

Една задължителна книга за личната библиотека на всеки страстен читател! Оригиналните приказки на братя Грим излизат за пръв път на български, и то в специално колекционерско издание. В него ще откриете пояснителни бележки, илюстрации и биографични справки, които ще подсилят неповторимото изживяване.

В един от последните си романи авторът на поредицата "Игра на тронове", Джордж Р. Р. Мартин ни потапя в готическия свят на южните щати в средата на XIX век, за да ни покаже нов и нестандартен прочит на вампирския мит. Действието се развива в САЩ през XIX в., когато капитан Абнър Марш губи всичките си кораби. Мистериозен инвеститор му предлага да построят "Трескав блян" - най-бързия и красив параход, плавал някога по мисисипи.

Този мрачен бестселър е вдъхновен от истинската история на серийния убиец Чарлз Менсън и неговите "момичета" - наказателен отряд, отговорен за най-кървавите убийства в американската история. Иви Бойд е млада и копнееща за внимание. След като вижда момичетата, тя отчаяно мечтае да стане част от тяхното семейство. А пътят към него е осеян с невъобразимо насилие.

Джo Cпopĸ пpeĸapвa днитe cи в пoпpaвĸa нa чacoвници. Toй e cин нa извecтeн лoндoнcĸи гaнгcтep, нo e зaгъpбил тaзи чacт oт фaмилнaтa иcтopия и тъpcи cпoĸoйния, дocтoeн живoт нa дядo cи. Caмo чe ceмeйнoтo минaлo гo дoгoнвa и гo пoнacя нa виxъpa cи, ĸoгaтo Джo cлyчaйнo aĸтивиpa нeoбичaeн чacoвниĸoв мexaнизъм, ĸoйтo ce oĸaзвa… мaшинa зa yнищoжeниe нa cвeтa. Или мoжe би зa cпaceниeтo мy?

Четвъртата книга от поредицата за Бриджет Джоунс се появява скоро след филма със същото заглавие и малко по-различен сюжет и три години след третия роман, но с действие, което го предшества хронологически. Съдбата отново изправя един срещу друг двамата любовници на Бриджет Джоунс – Даниъл Клийвър и Марк Дарси. Този път поводът е бащинството на нероденото дете на Бриджет.

Ида е крехко десетгодишно момиченце с гъста коса и топли кафяви очи, едно дълго чакано дете. "Твърде е хубаво, за да е задълго" - със страх си казва понякога майка й Хелга, сякаш предчувствайки драмата. И драмата се случва. Един ден Ида яхва новото си колело, за да си купи бонбони и списание за коне и... за да не се върне никога вече.

Бившият военен пилот Мая Стърн е оставила смъртта на бойното поле, но Онази с косата продължава да я преследва. Първо прибира сестра й Клеър, после отнася съпруга й Джо. И двамата са убити брутално, а извършителите не са заловени. Възможно ли е престъпленията да са свързани? Кой стои зад тях и какви мотиви има?

Миранда е омъжне за британския посланик в измислената държава Мазрук. Животът им изглежда безоблачен до момента, в който местни терористи отвличат младата жена. Откъсната от любимите си хора, в ужасяващия плен на непознати, Миранда все пак успява да намери мъничка утеха – на грижите ѝ е поверено отвлечено момченце, към което тя се привързва силно.

Ако търсите перфектния коледен подарък за любителите на книгите, в нашия традиционен списък с новите заглавия на пазара ще откриете девет предложения, които със сигурност ще изкушат и вас. 

Говорим от личен опит, тъй като вече плануваме как по празниците ще отделим достатъчно внимание на поне няколко заглавия от тази галерия. Сигурни сме, че и вие мечтаете как ще се сгушите на дивана с чаша горещ шоколад в ръка и ще се потопите в страниците на любимото четиво.

Романтични разкази, трилъри и класически, но доста страшни приказки, са само част от нашия избор за декември. Останалите ви очакват в галерията!

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Книги & технологии12 МАЙ 2018

Какво чете екипът на MissBloom през май?

Този месец може да откриете всичко - трилъри, автобиографии и фантастика

Книги & технологии07 АПРИЛ 2018

10 книги, които да изберем за Великден

Новите предложения започват от фантастика, минават през трилъри, за да ни зарадват с автобиография

Книги & технологии17 МАРТ 2018

10-те книги, които ще си купим през март

Дебютният роман на Кара Делевин, дългоочаквано фентъзи и история, пренасяща ни в меката на парфюмерийната индустрия ни вълнуват този месец

Книги & технологии01 МАРТ 2018

Един ден със Samsung Galaxy A8

Тестваме новото технологично бижу и стилен завършек на визията ни