Living : Книги & технологии11 ОКТОМВРИ 2017

Осем книги за месец октомври

Време е за ароматни свещи, чаша вино и хубаво четиво! Ето как разпускаме през хладните есенни вечери

Докато Майкъл Фасбендър влиза под кожата на Хари Хуле в "Снежния човек", ние се потопяваме в случай номер 11 на инспектора. В новата книга на Ю Несбьо Хуле се сблъсква със серия ужасяващи убийства с еднакъв почерк. След уговорени срещи в приложение за запознанства неуловим маниак разкъсва с метални зъби гърлата на млади жени, изпивайки кръвта им.

Почитателите на Лиан Мориарти, прочели "Големите малки лъжи" на един дъх, вече ще могат да се насладят и на хитовия й роман от 2016. В него действието отново се развива в лъскаво предградие, а хората с привидно перфектен живот, крият ужасяваща тайна. Рийз Уидърспуун и Никол Кидман вече работят по екранизацията.

Дали съдбата ни е предначертана и няма такова нещо като случайност? Дали някъде съществуват хора, които всъщност планират как ще премине живота на всеки един човек? Запознайте се с Творците на съвпадения – Гай, Емили и Ерик. Тяхната работа е да създават внимателно дирижирани събития, които обикновените хора често приемат за съвпадения.

Очакваме филма по "Кутия за птици" на Джош Малерман с огромно нетърпение. Междувременно, новата му книга е зловеща мистерия: един звук побърква хората в Африка и уврежда техниката. Група бивши военни се опитват да разберат каква е неясната заплаха. Месеци по-късно само един от тях е жив, с необясними наранявания и неясни спомени. Докато той започва да си спомня истината, времето изтича...

След "Ние, лъжците", Е. Локхарт радва българските си фенове с новата си книга, която обещава да ни държи на ръба до последната страница. Това е история за млада жена, чиято дяволска изобретателност е нейният билет към очарователен живот. Но колко пъти е възможно да се претвори наново?

Потопете се в хумористичния свят на Георги Блажев! Разкази и стихове, иронизиращи съвременното общество, плюс умилителни препратки към (не)отминалото детство, обещават да разведрят сивото есенно ежедневие със солидна доза смях.

Катрин Уест е прекарала целия си досегашен живот заобиколена от красиви неща. Има безупречен апартамент в Манхатън, колекционира произведения на изкуството, купува скъпи и изискани чанти и тоалети и постоянно преобзавежда дома си. И въпреки това чувства празнота.

Πeт гoдини cлeд yжacявaщ инцидeнт Гopди Aлън ce oпитвa дa пpeвъзмoгнe cлyчилoтo ce c пoмoщтa нa cвoя пoлyбpaт и нaй-дoбъp пpиятeл Keвин. Двaмaтa ce пoдĸpeпят, зa дa пpeoдoлeят тpyднocтитe, нo тoчнo ĸoгaтo изглeждa, чe нeщaтa ce вpъщaт пo мecтaтa cи, биoлoгичният бaщa нa Гopди oтнoвo ce пoявявa в живoтa мy.

Този месец “to-read” списъкът ни се увеличава с осем нови заглавия, които обещават да ни държат в напрежение до последната страница. 

Повечето от тях идват от автори, които екипът ни добре познава: Ю Несбьо, Лиан Мориарти, Джош Малерман, Е. Локхарт. И с удоволствие признаваме, че нямаме търпение да се впуснем в техните нови завладяващи истории. Ако пък тепърва ви предстои да се срещнете с тяхното творчество, обещаваме ви, че няма да съжалявате. Говорим от опит!

Ето какво чете Miss Bloom през октомври: 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби
Книги & технологии17 НОЕМВРИ 2020

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби

Авторът на текста по песните "Топъл дъжд" и "Любовта е море" и някои от най-добрите му творби

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк
Книги & технологии09 ОКТОМВРИ 2020

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк

77-годишната поетеса стана новата носителка на Нобеловата награда за литература

Новолуние в Скорпион носи животопроменящи събития
Книги & технологии19 АВГУСТ 2020

"Почти невъзможно е да гледаш залеза, без да мечтаеш"

10 от най-запомнящите се цитати на Бърн Уилямс

15 любими цитати от български писатели
Книги & технологии24 МАЙ 2020

15 любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята