Нова българска книга за деца: “Шантавия до шия”

Авторката й Радостина Николова три пъти е печелила наградата за детска литература “Бисерче вълшебно”

Нова българска книга за деца: "Шантавия до шия"

Ако имете дете на възраст от 6 до 12 години, “Шантавия до шия” е причина да се разходите заедно до някоя книжарница.

Това е новата книга на Радостина Николова, автор на изключително успешната поредица “Приключенията на мотовете”, която дори беше преведена и издадена в Китай, където се продадоха над 50 000 бройки. Нейни са и “Моите красиви рога” и картинната книга “Кико без крила”.

Новото завладяващо приключение, създадено с много любов към децата, е първият роман на Ради. Той поставя началото на приключенията на близнаците Лина и Нико, чието очертаващо се да бъде скучно лято тотално се преобръща след срещата със съседката им Стефания.

Нова българска книга за деца: "Шантавия до шия"

Предизвикателството към двамата герои е съвсем ясно – стиска ли им да се изправят лице в лице със Стефания – Шантавия, която може (или не може) да превръща хората в зайци, бухали, кози и гъсеници. Към шеметното надлъгване, превърнало се в история за приятелството и заличаването на пропастта между поколенията, се присъединяват и един куц заек, един луд детектив, една шарена коза, един щастлив доктор и много, много смях.

Графичните допълнения към текста в книгата са дело на Христина Ефтимова, за която това е дебют в детската литература като илюстратор. Леко мистичният й, но пълен с настроение стил обаче допълва по впечатляващ начин сюжета на романа.

Нова българска книга за деца: "Шантавия до шия"

“Радостина Николова е написала талантлива книга с предизвикателно заглавие, което обещава, че ще става дума за обилие от “шантави” приключения. И обещанието е изпълнено!”, казва проф. Валери Стефанов, един от най-уважаваните родни литературни критици и автор на учебници по литература.

Първият български автор, номиниран за международната награда за детска литература “Ханс Кристиан Андерсен” – Юлия Спиридонова, също е сред първите читатели на приключенията на Шантавия, Лина, Нико и техните приятели. “Шантавия до шия” не е просто книга, която ще ви хареса. Това е книга, която ще ви стане любима”, категорична е тя.

Нова българска книга за деца: "Шантавия до шия"

“Мармот” е семейно издателство за литература за деца от 0-10 г. Портфолиото му залага на съвременна художествена литература от български и чужди автори. Акцентът се поставя върху заглавия извън задължителната литература или класическите произведения, по-близки до съвременното дете, съобразени с неговата чувствителност и начин, по-който възприема и обработва информацията.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк
Книги & технологии09 ОКТОМВРИ 2020

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк

77-годишната поетеса стана новата носителка на Нобеловата награда за литература

Новолуние в Скорпион носи животопроменящи събития
Книги & технологии19 АВГУСТ 2020

"Почти невъзможно е да гледаш залеза, без да мечтаеш"

10 от най-запомнящите се цитати на Бърн Уилямс

15 любими цитати от български писатели
Книги & технологии24 МАЙ 2020

15 любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята

Кои са най-четените книги от началото на карантината?
Книги & технологии23 АПРИЛ 2020

Кои са най-четените книги от началото на карантината?

Търсим отговора в чест на Световния ден на книгата и авторското право