Living : Книги & технологии14 СЕПТЕМВРИ 2016

Книгите на месец септември

10 заглавия, с които да направите ранната есен по-уютна

Ана никога не е имала приятели, докато не среща Марни сред пясъчните дюни. Но новата ѝ приятелка съвсем не е това, което изглежда... Дори не е предполагала, че ще намери приятелка като Марни, която не я смята за напрегната и обикновена. Докато Ана все още привиква към приятното чувство на приятелството, Марни изчезва...

Д-р Робърт Лейнг се нанася в новото си жилище в 40-етажен небостъргач, предлагащ на жителите си абсолютно всичко - те дори нямат нужда да го напускат. Зад бляскавата фасада на този утопичен "рай" се крият отблъскващи тайни, а в представителите на живущите самата сграда е огромно чудовище, което дърпа конците на последвалите злощастни събития.

Отличничката от "Харвард" Ерика Хатауей е твърдо решена да започне собствен бизнес в сферата на високите технологии. За тази цел ще й трябва помощ от сексапилния Блейк Ландън, с който съдбата я среща за втори път. Арогантен и самоуверен, той се превръща в истинско изпитание за гордостта й, докато тя е поставена пред дилемата дали да се отдаде на плътските желания, или да го отблъсне.

Еме е израснала в семейство на меценати, които крият опасни тайни зад бляскава завеса. Единствена опора й е осиновеният Арни. Години по-късно, когато той изчезва, тя е готова на всичко, за да го спаси. Най-накрая открива скрито послание в картина, която й показва къде да го намери.

Това е книга за любовта и истинските житейски ценности. За романтичните тайни на жителите на старинно тосканско селце, за любовта към древната Тоскана, към гроздобера, към дружелюбните църковни камбани, италианската история, обичаи и кухня.

Тежката задача да изчисти тънещото в задкулисни игри и провали ЦРУ, атакувано от всички възможни страни от години насам, се пада на Греъм Уебър – новият директор. Не са му нужни обаче специални умения и хладен ум, за да осъзнае едва за няколко дена на колко горещ стол всъщност седи и все по-често си задава въпроса кой от колегите му е приятел и кой – враг.

Джо Голдбърг е книгоман, който работи като продавач в манхатънска книжарница. Един ден при него влиза Гуиневир Бек, красива студентка, която копнее да стане писателка. Джо е запленен и бързо решава, че това е момичето на мечтите му. Намира профила й във виртуалното пространство, откъдето се сдобива с информация за предпочитанията й, след което започва да я следи – както онлайн, така и в реалния живот.

Сундсвал: в дом за момичета с деструктивно поведение, изоставени от семействата си, са намерени в кръв една от възпитаничките и медицинската сестра. Откриват Миранда в леглото в изолатора, закрила очи с длани. Тялото на Елисабет Грим е заключено в бившата пивоварна до дома. Друго момиче е безследно изчезнало, оставяйки след себе си кървави дири. Вече е ясно, че наоколо дебне убиец.

Християнският фундаменталист Андерш Брайвик e убил 77 души и страната, и светът, потресени от толкова жестокост. В това време на национална трагедия гибелта на едно осемгодишно момче естествено остава незабелязана. Осемгодишният Сандер Мор е паднал от стълбата в дома си и починал вследствие на получените травми. Смъртта му се оттича в периферията на общественото съзнание, обременено с чудовищното деяние на Брайвик. И все пак у един един млад полицай остава следа от съмнение и той решава да разнищи случая.

Нора не е виждала най-добрата си приятелка от училище – Клеър, повече от десет години. Ето защо много се учудва, когато получава покана за моминското й парти. Когато обаче пристига пред модернистична стъклена къща насред гората в Северна Англия, Нора вече се съмнява, че е взела правилното решение. Купонът определено не потръгва, но някои момински партита просто не започват добре. Това обаче ще завърши трагично...

Колкото и да обичаме излежаването на плажа с книга в ръка, признаваме чистосърдечно, че няма нищо по-хубаво от това да се сгушиш на дивана с чаша капучино, потъвайки в нова история, докато навън вали първият есенен дъжд. 

През септември обожаваме да си открадваме точно такива моменти, затова отново ви представяме нашия списък с най-новите заглавия на пазара. Избрали сме точно 10 книги, както винаги разнообразни, за да може сред тях да откриете точно тази, в която имате нужда да се потопите в момента.

Пътешествениците ще се зарадват на предложенията, които ни пренасят в красивата Тоскана и романтичния Париж. Любителите на смразяващите кръвта трилъри ще открият няколко заплетени случаи, които ще ги държат в напрежение до последното изречение, а лично ние ще обърнем полагащата се доза внимание на дългоочаквания “Небостъргач” на Дж. Г. Балард, който най-накрая излиза и на български език.

Вижте останалите заглавия в галерията!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби
Книги & технологии17 НОЕМВРИ 2020

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби

Авторът на текста по песните "Топъл дъжд" и "Любовта е море" и някои от най-добрите му творби

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк
Книги & технологии09 ОКТОМВРИ 2020

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк

77-годишната поетеса стана новата носителка на Нобеловата награда за литература

Новолуние в Скорпион носи животопроменящи събития
Книги & технологии19 АВГУСТ 2020

"Почти невъзможно е да гледаш залеза, без да мечтаеш"

10 от най-запомнящите се цитати на Бърн Уилямс

15 любими цитати от български писатели
Книги & технологии24 МАЙ 2020

15 любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята