Книгите, които четем през юни

9 задължителни заглавия, които екипът ни подбра за вас

Паралелно със завръщането на сериала, заклетите фенове ще могат да се насладят и на две съпътстващи го книги: "Тайният дневник на Лора Палмър" и "Автобиографията на специалния агент на ФБР Дейл Купър". Историите дават малко повече подробности за случая с убийството на Лора, основна сюжетна линия в първите два сезона на шоуто.

На сцената на YA фентъзито излиза историята на Скарлет и Тела, която вече е бестселър зад Океана. Каравалът е магия. Мистерия. Приключение. Когато сестрите най-накрая са поканени на Каравала, за тях сякаш всичките им мечти са станали реалност. Когато пристигат на острова, където се провежда той, Тела изчезва, отвлечена от Легендата, мистериозния собственик на Каравала...

Джоджо Мойс се завръща с нова романтична история на фона на Града на любовта. Нел е млада, но според всички, а и според самата нея, животът й е скучен и предвидим. Когато решава да го разнообрази с едно пътуване до Париж, половинката й се отказва в последния момент. Останала сама в големия град, тя открива, че всъщност може да се наслаждава на мига, за което ще й помогне привлекателния французин Фабиен.

Четири кратки думи, които прогонват мира и спокойствието от Трите бора. В края на лятото идиличното селце, скътано в планините на Квебек, изпраща гостите си обратно в големия град и посреща септемврийския хлад. А с него и трупа на непознат старец. За ужас на местните тялото е захвърлено в любимото им бистро, собственост на симпатичния антиквар Оливие. Главен инспектор Арман Гамаш и екипът му са повикани по спешност от Монреал, за да разплетат убийството на странника.

Когато прекрасната ви червена чанта политне от някой венециански мост към гондола с японски туристи, не бързайте да се отчайвате - това може да е началото на романтична любов. Така се случва и с младата университетска асистентка Нели, която презглава напуска Париж и отива да лекува разбитото си сърце в зимна Венеция. Някъде там тя се надява да намери и следи от миналото на баба си, защото в Париж, през замрежения си от сълзи поглед, се е натъкнала на една нейна книга със загадъчно посвещение от тайнствен непознат.

Преди седем години заможният бизнесмен Филип Петерсън изчезва безследно по време на работно пътуване до Колумбия. Оттогава съпругата му Сара сама отглежда сина им. Филип е любовта на живота ѝ и тя трудно се примирява с това, че вероятно е мъртъв. И тогава идва обаждането. Филип е жив! Завръщането му, като предполагаема жертва на отвличане, се превръща в медийна сензация. Но това не е техният щастлив край.

Легендарната красота на Симонета Веспучи я превръща в единствена муза на талантливия млад художник Сандро Ботичели. Плод на забранената им любов е шедьовърът „Раждането на Венера“, който и до днес е считан за едно от най-великите произведения на изобразителното изкуство. Ала Симонета разбира, че красотата може да бъде и проклятие…

Три сюжетни линии се преплитат в този зашеметяващ трилър. Убиец, който жадува отмъщение. Министър, подложен на шантаж. Журналист, който търси отговори. Хенинг Юл е толкова добър в работата си, че често се оказва на крачка преди полицейското разследване. Сега той е по дирите на бруталния убиец. И тогава убиецът нанася следващия си удар.

Убийствени коли, свръхестествени създания и един епичен роудтрип из Америка оформят приключениято в новата книга на Дерек Ланди. В центъра на всичко това е Амбър, на която й се налага да бяга от всички ужаси, надвиснали над живота й.

Ако списъкът ви с книги е порядъчно дълъг, а вие не спирате да добавяте още и още заглавия към него, имаме новина за вас – не сте сами! 

Времето сякаш никога не стига за всички онези книги, които искаме да прочетем. Но на прага на летните почивки сме готови да прибавим към тях още няколко заглавия, на които си струва да посветим лежерните следобеди на плажа или хижата в планината.

За почитателите на романтичния жанр имаме няколко предложения, едно от което ще ни пренесе в миналото. Флоренция от 15-ти век, Париж или Венеция – дестинациите са изкушаващи, а историите на страниците на романите са сладки и горчиви едновременно.

Почитателите на трилърите също могат да изберат своето сред три нови заглавия, едно от които е новата книга в поредицата за инспектор Гамаш.

И накрая, но не на последно място, идва мистерията с убийството на Лора Палмър, която вълнува света още от 90-те. Какво имаме предвид? Ще видите в галерията!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби
Книги & технологии17 НОЕМВРИ 2020

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби

Авторът на текста по песните "Топъл дъжд" и "Любовта е море" и някои от най-добрите му творби

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк
Книги & технологии09 ОКТОМВРИ 2020

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк

77-годишната поетеса стана новата носителка на Нобеловата награда за литература

Новолуние в Скорпион носи животопроменящи събития
Книги & технологии19 АВГУСТ 2020

"Почти невъзможно е да гледаш залеза, без да мечтаеш"

10 от най-запомнящите се цитати на Бърн Уилямс

15 любими цитати от български писатели
Книги & технологии24 МАЙ 2020

15 любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята