Книгите, които четем през май

Седем заглавия, които екипът на Miss Bloom препоръчва този месец

Когато Нина губи работата си в библиотека в Бирмингам най-накрая събира куража да преследва мечтите си, а именно да има собствена книжарница. Младата жена пълни с книги малка каравана и поема на път към красивата Шотландия, където попада в един изцяло нов свят. Разбира се, в това пътешествие любовта към книгите в водеща, но неусетно към нея се промъква и истинската любов...

Писателката Линда Конрадс е видяла убиеца на сестра си на местопрестъплението, но той никога не е разкрит. 12 години по-късно открива, че той е известен журналист, като го вижда по телевизията. Тъй като няма как да му отправи обвинение, тя решава да опише смъртта си в книга, а когато книгата е готова се съгласява да даде едно-единствено интервю - на него.

Детектив Хари Хуле е изпратен в Австралия, за да разследва ужасяващо убийство, дело на маниак. Благодарение на безпогрешния си нюх, той открива, че този случай е поредният от серия брутални престъпления, случващи се из цялата страна. С течение на разследването Хуле открива, че си има работа с опасен противник, а местните митове и сказания сякаш ще му помогнат да го разкрие.

Мод е 82-годишна жена, която страда от деменция и понякога не познава дори собствената си дъщеря. Едно обаче знае - нейната приятелка Елизабет е изчезнала. Макар никор да не й вярва, тя решава сама да разплете тази мистерия, която я отвежда в миналото й и вади на повърхността отдавна забравени тайни.

"Имало едно време...." Така започват всички приказки, но тази е малко по-различна. В нея отново има зла мащеха, красива принцеса и дори джуджета. Разбира се, има и любовна история. Това е четвъртата и последна част от "Лунните хроники", а приказките в нея съвсем не са това, което някога са били.

В близкото бъдеще нефтът вече не е основната ябълка на раздора за човечеството - водата е. Хората са по-жестоки отвсякога, но това се налага, за да оцелеят. САЩ са се разпаднали, а населението е отчаяно и бяга на север. Там, където все още вали. В центъра на тази антиутопична картина стоят безскрупулни машинации, пораждащи нуждата от нова професия -водосрез.

Когато Лото и Матилд сe женят, те са на двайсет и две – красиви и много влюбени.Десетилетие по-късно техните приятели все още завиждат на брака им, но нещата са по-сложни, отколкото изглеждат. Големи отрязъци от живота на съпругата му са бели петна за него. Оказва се, че стабилният им брак се крепи не на истините, а на тайните. Ала именно те го взривяват.

“Никога не се доверявайте на човек, който не носи книга със себе си,” е казал Лемъни Сникет.

А това със сигурност важи с двойна сила, когато сме на път. На прага на летните ваканции и пътувания до близки и далечни дестинации ние се грижим да не попадате в ситуация, в която нямате нищо за четене и затова ви предлагаме нашия избор от най-горещите нови заглавия на пазара.

Както обикновено, в нашата селекция ще намерите за всекиго по нещо – малко романтика, малко трилър, малко фентъзи. Избрахме обещаваща нова антиутопична история, която ще зарадва всички, за които да се потопят в такъв свят е истинско guilty pleasure. Качественото криминале пък е представено от рокзвездата на скандинавския жанр – Ю Несбьо.

Вижте нашият избор в галерията!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Книги & технологии12 ФЕВРУАРИ 2020

Започва новата ера в света на смартфоните

Samsung преставят нов модел, който предлага още по-добро потребителско преживяване

Книги & технологии11 ФЕВРУАРИ 2020

До всички фенове на Huawei...

Техномаркет откри първото място, на което можем да тестваме всички предложения на маркато

Книги & технологии07 ДЕКЕМВРИ 2019

Ненчо Илчев отново се обръща към любовта си към фокусите с първата си книга

Актьорът и фокусник ще представи първата си книга "Забранената книга за фокуси"