Какво чете Miss Bloom през юли?

10 книжни предложения, които избрахме за вашата ваканция

Лятото не минава без еротично четиво и този път това е историята на Джудит Рашли - асистентка в аукционна къща в Лондон. След като разкрива измама за милиони, Джудит заминава с любовника си за Френската Ривиера, където животът й съвсем се обърква. Принудена да бяга, зад себе си тя оставя трупове и измами, а също и образа си на добро момиче.

През 1908 г. арестуват „бавачката на ангели”, която убива поверените й нежелани от родителите си деца, превръщайки ги в ангели. Близо 70 години по-късно, цяло семейство изчезва от остров, на който дъщерята на бавачката, Дагмар, държи интернат. Оцелява само Ева, която в наше време се завръща на острова, където нова случка провокира разследване, разкриващо трагична история.

Елизабет е американска журналистка, която работи в Лондон. Запознава се на конференция с бъдещият си съпруг Гуендал и започва вълнуваща интернет връзка. Елизабет успява да си намери причина за пътуване до Париж. Нетипично за нея самата, защото тя се определя като скромна романтичка, тя се отзовава в леглото с Гуендал почти на първата среща. Почти, защото всичко се случва преди финалното кафе…

Когато Фернандо забелязва Марлена в едно венецианско кафене, той вярва, че е намерил „единствената“. Марлена не е толкова сигурна. Разведена американска журналистка, гурме-специалист и сомелиер, пристига в Италия по работа. Вярва, че е доволна от живота си. Но няколко месеца след запознанството с Фернандо тя продава къщата си в Сейнт Луис, напуска работа, раздава повечето си вещи, взема си довиждане с двете си пораснали деца и се премества във Венеция, за да се омъжи за „непознатия“, както сама нарича Фернандо.

Трябват ли ви причини да направите лятото си по-романтично? Стефани Пъркинс ще ви даде цели 12, под формата на разкази за любовта, написани от някои от най-популярните съвременни тийн автори.

Животът на Кал се преобръща, когато след трагичен инцидент се събужда и разбира, че е изгубил две от най-важните неща в живота си - приятелката си Лизи и бейзбола. Разкъсван от чувство за вина, Кал ще разбере, че тепърва му предстои да се изправи срещу най-големия си страх - да разбере на кого е сърцето, което сега бие в гърдите му.

Трагична злополука. Всичко стана толкова бързо и сега някой трябва да си плати. Едно дете е мъртво и убиецът е на свобода. Животът на една майка е съсипан. И не само нейният. Можело ли е да се предотврати трагедията? Как да започнеш живота си отначало? Толкова много въпроси измъчват Джена Грей, докато търси винаги изплъзващото ѝ се спасение край стръмните брегове на Уелс. Тя отчаяно се опитва да загърби миналото, но в него има призраци, които не я оставят да си отиде. И мракът се надига отново.

В основата на този роман е загубата на идентичност на млада жена, заради която започва изключително напрегнато търсене на себе си, както и разследване на престъпление, в което жертвата остава забулена в мистерия до самия край. "Историята, която разказвам, е историята на едно убийство. Аз съм разследващият. Аз съм свидетелят. Аз съм жертвата. Аз съм убиецът. Аз съм и четиримата наведнъж, но коя съм всъщност?"

Бет и Дженифър са наясно, че работните им имейли се наблюдават, но въпреки това продължават да си изпращат безкрайни забавни съобщения, обсъждайки една с друга всеки аспект на личния си живот. От другата страна е Линкълн, който пък се занимава с проверка на служебните имейли. Вместо да рапортува Бет и Дженифър, той не може да се откъсне от техните истории и освен това бавно започва да се влюбва в Бет.

Мани - бивш затворник и лидер на банда, получава оплакване от братовчедка си Оливия Санчес. Тя работи в брокерска фирма в Манхатън. Някой се опитва да я отстрани. Той се зарича незабавно да се погрижи за наглите копелета, но партньорът му Джеймс Бек го убеждава да успокои топката. Но играта е много по-голяма, отколкото предполагат и разпалва безмилостна алчност, която може да ги погуби. Става въпрос за милиони долари, свързани с търговия на оръжие от тайна американска агенция.

Банският, сандалите, хавлията, слънцезащитата… не пропускате ли нещо?

Лятната почивка не е пълноценна, освен ако не я посветите на наваксването с всички онези книги, за които все не ви остава време в прекалено натовареното ежедневие. Мечтаейки си да се излегнем върху пясъка с четиво в ръка, заслушани в шума на вълните и потопени в завладяваща история, селектирахме за вас няколко заглавия, без които куфарът ви няма да е правилно подреден.

Избрахме еротичен роман и заглавия, вдъхновени от красотата на красивите Венеция и Париж, разказващи не по-малко красиви любовни истории. За любителите на трилъра и криминалето пък са смразяващите кръвта романи на майсторката Камила Лекберг и Себастиян Жапризо.

Ето какво чете екипът на Miss Bloom това лято!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби
Книги & технологии17 НОЕМВРИ 2020

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби

Авторът на текста по песните "Топъл дъжд" и "Любовта е море" и някои от най-добрите му творби

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк
Книги & технологии09 ОКТОМВРИ 2020

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк

77-годишната поетеса стана новата носителка на Нобеловата награда за литература

Новолуние в Скорпион носи животопроменящи събития
Книги & технологии19 АВГУСТ 2020

"Почти невъзможно е да гледаш залеза, без да мечтаеш"

10 от най-запомнящите се цитати на Бърн Уилямс

15 любими цитати от български писатели
Книги & технологии24 МАЙ 2020

15 любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята