Living : Книги & технологии20 ДЕКЕМВРИ 2012

Фотоапарат за всякакъв случай

С размер на кредитна карта и в 5 красиви цвята, тази нова машинка е като бижу в чантата

С размер на кредитна карта и в 5 различни цвята, апаратчето е нещо, което трябва да имаш в чантата си

Coolpix S01 е нов тънък, но впечатляващ модел фотоапарат на Nikon от серията Coolpix. Тялото е малко по-голямо от кредитна карта и се предлага в ярки цветове. Какъв ще си избереш? Лъскаво червено, светлосив металик, бяло, черно или бонбонено розово са цветовете, които предлагат от Nikon за тъничката камера, която ще пасне чудесно в чантата ти за всякакъв повод.

Изключително леко, но високо продуктивно, фотоапаратчето осигурява качествени снимки при всякакви условия. В чантата, а защо не и в портмонето, стои толкова дискретно, че буквално ще забравиш, че го носиш със себе си. В тъничкия корпус обаче се крие достатъчен капацитет за чудесни моментни снимки. С 3 пъти оптично приближение и 10,1 мегапикселов обектив, с Coolpix S01 ще запечаташ моментите впечатляващо.
Размерът и лекотата правят фотоапарата идеален за случаи, когато не си специално подготвена да правиш снимки, но ти се иска да не пропуснеш момента. Но забавлението настъпва, когато натиснеш “on”. Специални филтри ще ти помогнат да украсиш кадрите, като им придадеш уникален ретро стил.

Ето и още една изненада, която прави работата с фотоапарата лека и приятна. Досадното прехвърляне на снимки на компютъра, за да освободиш място в паметта, или пък носенето на допълнителни карти отпадат, тъй като моделът е с вградена 7,3 GB памет. Това са си близо 3000 снимки или 3 часа видео! 

Интуитивният тъч скрийн доставя удоволствие при работа с фотоапарата, а големите икони са удобни за навигация, има и възможност да нагласиш началния екран според собствените си предпочитания. Възможностите на CCD обектива, както и креативните ефекти, които придават уникален артистичен стил на снимките, ще те предизвикат да създаваш красиви фотоси.

А защо Miss Bloom хареса Coolpix S01?
– Лещите с оптично приближение NIKKOR 3x (29-87 mm) предлагат професионални снимки и видео, докато си в движение.
– Засича размазване при движение: функцията за засичане на размазването при движение редуцира ефекта от нестабилността на фотоапарата(по време на движение или при движещи се обекти). Светлочувствителността(до 1600) намалява риска от размазани снимки при движещи се бързо обекти или при слаба осветеност.
– Подобрената система за обработка на изображенията оптимизира технологиите на Nikon за бърза реакция на камерата, изключително изпълнение и оптимално качество на изображението.
– Зареждането на фотоапарата става чрез USB кабел или AC адаптер, тоест чрез контакт, което представлява изключително удобство при пътуване.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Книги & технологии20 ЮЛИ 2019

Историята, която кара децата да мечтаят

Мартин Вопенка е следващият Джон Уиндъм след новия си роман

Книги & технологии14 ЮЛИ 2019

"Любовта - това е егоизъм на двама"

Вдъхновение от творчеството на Ана Стал

Книги & технологии24 МАЙ 2019

Любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята

Книги & технологии17 МАЙ 2019

Нова българска книга за деца: "Шантавия до шия"

Авторката й Радостина Николова три пъти е печелила наградата за детска литература "Бисерче вълшебно"