Living : Книги & технологии13 НОЕМВРИ 2017

9 нови заглавия за месец ноември

Романтични истории, които да ни топлят в студените вечери и още от интересните заглавия на пазара

Задължително четиво за всеки любител на тениса (а и не само), автобиографията на Мария Шарапова ни позволява да надникнем в живота на една от най-успешните спортистки в света. Но каква е цената на успеха? Шарапова разказва откровено за трънливия път нагоре и рязкото падане в пропастта - допинг скандала от 2016 г., който заплашва да сложи край на кариерата й.

Mapия Πeeвa, извecтнa ĸaтo Maмa Hинджa, и пpaĸтиĸyвaщият в CAЩ дoĸтop пo ĸлиничнa пcиxoлoгия Люcи Pиĸcпyyн cъздaвaт poмaн, ĸoйтo ce чeтe нa eдин дъx, нo тoпли дългo. C лeĸия cи и eмoциoнaлeн eзиĸ, пълнoĸpъвни гepoи и нeoчaĸвaни oбpaти „Πиcмo дo cecтpa ми” e ĸнигa зa живoтa, тoлĸoвa иcтинcĸи, чe пpиличa нa poмaн.

Книгата събира историите на 100 изключителни момичета и жени от миналото и настоящето, които променят света. Сред тях са Астрид Линдгрен, Вирджиния Улф, Джейн Остин, Евита Перон, Екатерина Велика, Елизабет I, Клеопатра, Коко Шанел, Маргарет Тачър, Мария Калас, Мария Кюри, Мария Монтесори, Мишел Обама, сестрите Бронте, сестрите Серина и Винъс Уилямс, Фрида Кало, Хилъри Клинтън, Хипатия и др.

В края на октомври е Северна Пенсилвания властва мрачно настроение. А от няколко дни в горите край езерото Уилхелм се крие и убиец – отчаян, въоръжен, объркан. Човек, внезапно изгубил ума си. Довчерашен герой за родното си градче, днес прочутият писател и университетски преподавател Томас Хюстън е обявен за изверг, избил цялото си семейство.

Господин Смърт, като всички смъртни, има страхове – от зъболекаря, от баща си, от възможността да не си намери дом, приятели и дори страх от летене, но смело се изправя срещу тях и ги преживява. Така, както на нас, хората, често ни се налага. Tой не изпълнява желания, не води войни, не развива болести, не причинява произшествия и не убива никого. Той не е отговорен за делата на човечеството и не е Майката Природа. Той е чисто и просто господин Смърт. И е наследил най-ужасяващия семеен бизнес на всички времена.

Фpoмeл, Фpaнция, 1918 г. B ĸpaя нa Πъpвaтa cвeтoвнa вoйнa ĸaпитaн Xapи Блeйĸ oтĸpивa мeтaлнa ĸyтия c нeдoĸocнaт шoĸoлaд… и любoвнa бeлeжĸa в ĸypтĸaтa нa зaгинaл вoйниĸ. Paзвълнyвaн oт иcтopиятa нa мъжa, тoй ce oтпpaвя ĸъм Йopĸ, зa дa oтĸpиe мaйĸa мy и тaйнcтвeнaтa любимa oт пocлaниeтo.

Продължението на бестселъра на Джени Хан идва с нова очарователна и затрогваща история за обичаната героиня Лара Джийн. Лара няма намерение да се влюбва в Питър, докато двамата просто се преструват, за да накарат бившата му приятелка да ревнува. И сключват договор, че няма да си разбият сърцата.

Още едно дългоочаквано продължение, този път на "Гневът и зората" на Рене Ахдие. Твърдо решена да отмъсти на всяка цена за смъртта на най-добрата си приятелка, красивата Шахризад се предлага за жена на 18-годишния халиф на Хорасан Халид – чудовището, звярът, който се жени за местни девици, само за да ги убие с настъпването на зората. Когато обаче минава отвъд стените на двореца, Шахризад разбира, че нищо не е както изглежда – най-малко от всичко самият халиф.

Младата Виан напуска през 1928 г. родния си дом във френската провинция и пристига в Париж, за да започне нов живот. Голямата ѝ мечта е да стане ботаничка. Идва и голямата любов – английският художник Дейвид. Станала негова любима, муза и модел, Виан опознава зашеметяващия живот на френските авангардисти и макар да не го приема, става част от него. Едничката цел на всички тези хора е да шокират другите, в нейно име те са готови на всичко, дори да разрушат връзките си.

Меланхолията на есента, в съчетание с желанието да прекарваме все повече и повече вечери у дома, сгушени на дивана, са причината повечето от книгите в ноемврийския ни списък да са романтични.

И вече си представяме как ще ги съчетаем с чаша топъл чай или ароматно червено вино! Разбира се, не сме забравили и любителите на добрия стар трилър, които този месец могат да се потопят в историята на едно идеално семейство, която рухва след жестоко убийство.

Дългоочакваната автобиография на Мария Шарапова вече може да бъде открита по книжарниците и сме убедени, че ще разпали интереса не само на тенис почитателите. Препоръчваме и хумористичния поглед над смъртта, написан от… господин Смърт! Заинтригувахме ли ви? Ето какво сме ви подбрали този път:

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби
Книги & технологии17 НОЕМВРИ 2020

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби

Авторът на текста по песните "Топъл дъжд" и "Любовта е море" и някои от най-добрите му творби

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк
Книги & технологии09 ОКТОМВРИ 2020

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк

77-годишната поетеса стана новата носителка на Нобеловата награда за литература

Новолуние в Скорпион носи животопроменящи събития
Книги & технологии19 АВГУСТ 2020

"Почти невъзможно е да гледаш залеза, без да мечтаеш"

10 от най-запомнящите се цитати на Бърн Уилямс

15 любими цитати от български писатели
Книги & технологии24 МАЙ 2020

15 любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята