10-те книги, които ще си купим през март

Дебютният роман на Кара Делевин, дългоочаквано фентъзи и история, пренасяща ни в меката на парфюмерийната индустрия ни вълнуват този месец

Могат ли любовта и сексът да вървят ръка за ръка след цели 20 години брак? Клое и Размус търсят отговори на тези въпроси, докато живеят в хармония, но нещастно. Един ден Клое просто открива това, което дългогодишният й брак не й дава, на друго място. Така започва епичната битка на любовта и секса, в която няма победители, но няма и победени. Може би, освен един...

Спомняте ли си "Клюкарката"? Ако култовият младежки сериал ви липсва, в тази книга ще откриете негов достоен заместител. В нея петима от учениците в гимназия "Бейвю" влизат в кабинет, за да изтърпят наказание, но само четирима от тях излизат живи. Жертвата е Саймън - създател на приложението "Истината", който по една случайност планира да разкрие тайните на другите четирима на следващия ден.

В новата част на фентъзи поредицата на В. Е. Шуаб отново се срещаме с Кел - антари, който може да пътува между четирите различни свята, и крадлата Делайла, изпълнила мечтата си да стане пират. И двамата не подозират две неща: че ще се сблъскат един друг много по-скоро, отколкото очакват и че балансът в световете на магията е много по-крехък, отколкото си мислят.

Неотдавна омъжената Копър Райли пристига в Париж малко след освобождаването му от нацистите. Докато градът празнува свободата си, тя е заключена в затвора на един нещастен брак. Съпругът й изневерява прекалено често и Копър иска да се разделят. Останала сама в Париж, тя намира нов приятел в лицето на странен дизайнер на средна възраст от западаща модна къща. Неговата скромност и нежелание за слава са в ярък контраст със смелото изящество на моделите му. Името му е Кристиан Диор.

Смятани за недосегаеми, четирима от най-опасните престъпници на Сан Франциско са убити. А убиецът може да е всеки. Детектив Линдси Боксър открива, че оръжието, с което е убит милионера Чаз Смит е същото, с което са убити и престъпниците. И е взето от склада с улики на собственото ѝ ведомство. Всеки може да е убиецът – дори някой от най-близките ѝ приятели.

Всеки ден А се буди в различно тяло. Всеки ден е различен човек, докато не попада в тялото на Джъстин и не среща приятелката му Рианън. От сега нататък правилата, по които А е живял вече не важат. И най-накрая А е открил човека, с когото иска да бъде. Не само за ден. Всеки ден.

Журналистката Ло Блеклок получава покана да прекара седмица на борда на бутиков круизен лайнер. Небето е безоблачно, водата – кристалночиста, а отбраните гости изглеждат толкова изискани и приятни. Но не всичко е такова, каквото изглежда. Ло внезапно се буди през нощта от писъци и подозира, че зад борда е паднала жена. На сутринта тя установява, че нито един от пътниците не липсва и пътуването продължава, сякаш нищо не се е случило. Дали Ло губи разсъдъка си, или самата тя попада в смъртоносен капан?

Дебютният роман на Кара Делевин не е биографичен. Вместо това, моделът и актриса се фокусира върху приятелството на четирима тийнейджъри и тяхната банда "Огледалце, огледалце". Докато едно от момичетата в нея не изчезва мистериозно... Наоми е намерена в безсъзнание край реката и докато всички очакват да се събуди, всеки от членовете се справя със стреса по различен начин. Само един от тях се опитва да разплете случая, натъквайки се на мрачни тайни и преобръщайки целия им свят.

Запиляна в монотонното си ежедневие из парижките улици и страниците на книгите, които чете всеки ден в метрото, Жюлиет прекарва дните си без особено силни емоции. Един ден тя решава да слезе няколко спирки по-рано, за да се разходи из града. Това ненадейно решение я отвежда до прага на странна къща, чиято врата е подпряна с книга, а на табелка има загадъчен надпис: „Книги без ограничения“. Така Жюлиет се озовава сред обществото от хора, които пускат книгите свободни. Те не оставят нищо на случайността – опознават околните и откриват от коя книга имат нужда, за да бъдат щастливи.

Август 1914 г. Европа е потопена в хаос. Франция е на ръба на война. Но в Грас, парфюмерийната столица на страната, предстои сватбата на десетилетието. Никой не пита независимата и талантлива Фльорет дали иска да се омъжи за избухливия и властен Еймъри дьо Ласе. Като единствена дъщеря на уважаваната парфюмерийна династия Дьолакроа тя е длъжна да приеме уредения съюз. Бракът с най-големия производител на парфюми в Южна Франция е неизбежен и като че ли само камбаните на местната катедрала са на нейна страна. Техният звън оповестява началото на войната и заминаването на омразния й нов съпруг за фронта.

В най-женският месецът списъкът с нови заглавия, които избрахме за вас, е разнороден и пъстър – какъвто е вкусът на всяка жена!

Хумористична история за любовта и секса в един дългогодишен брак се допълва от няколко криминални мистерии. Сюжет в стил “Клюкарката” и дебютният роман на Кара Делевин “Огледалце, огледалце” радват почитателите на заплетените тийн истории.

Дългоочалваното продължение на фентъзито “Четирите цвята на магията”, невероятната история на А, който всеки ден се събужда в ново тяло и разказ, в чийто център стои култов моден дизайнер допълват селецията ни през март.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби
Книги & технологии17 НОЕМВРИ 2020

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби

Авторът на текста по песните "Топъл дъжд" и "Любовта е море" и някои от най-добрите му творби

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк
Книги & технологии09 ОКТОМВРИ 2020

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк

77-годишната поетеса стана новата носителка на Нобеловата награда за литература

Новолуние в Скорпион носи животопроменящи събития
Книги & технологии19 АВГУСТ 2020

"Почти невъзможно е да гледаш залеза, без да мечтаеш"

10 от най-запомнящите се цитати на Бърн Уилямс

15 любими цитати от български писатели
Книги & технологии24 МАЙ 2020

15 любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята