Living : Книги & технологии09 ДЕКЕМВРИ 2017

10 книги, които ще си купим през декември

… и с които нямаме търпение да прекараме празничните дни!

Този път Робърт Лангдън се отправя към Испания. Там неговият студент Едмънд Кърш обявява, че ще разкрие поразително постижение, което ще разтърси самите основи на човешкото битие. Преди да успее да разкрие на света какво точно е открил, събитието е хвърлено в хаос. Лангдън е принуден да бяга към Барселона, където трябва да открие загадъчна парола, разкриваща тайната на Кърш.

След "Вината в нашите звезди", Джон Грийн най-накрая се завръща с историята на Аза. Тя и най-добрата й приятелка Дейзи се впускат в загадката на избягалия милиардер Ръсел Пикет. Награда от 100 000 долара и обещание за приключения провокират двете момичета да се отправят на дълъг път.

Вълнуващото приключение на Фейра продължава. Озовала се отново в Двора на пролетта, разделена от близките си и любовта на живота й - Рисанд, Фейра ще изграе важна роля в предстоящата война, която заплашва света им. Но до тогава, тя влиза в опасна роля, в която една погрешна стъпка може да й изиграе лоша шега.

Тялото на самотна майка е открито на дъното на езеро в провинциално английско градче. По-рано през лятото същата участ е сполетяла и младо момиче. Това не са първите жени, които намират смъртта си в тъмните студени води. И докато спокойствието в градчето бавно отстъпва пред страха, дълбоко заровени тайни започват да излизат наяве.

Сънят избира сънуващия, а не обратното.. Ласло Странник, сирак от войната и младши библиотекар, се опасява, че сънят му е направил лош избор. От петгодишен е обсебен от изгубения митичен град Плач. Герой на име Богоубиеца и отряд от легендарни воини тръгват към него. Ласло или трябва да последва този шанс, или завинаги да се откаже от мечтата си.

В страната на куклите има магия. В света на хората има война. Навсякъде има болка. Но и навсякъде има надежда. Каролина е жива кукла от Страната на приказките, където кралят и кралицата са свалени от власт. Но когато внезапен вятър магически я отнася в света на хората, тя се оказва в Краков в компанията на Майстора на играчки – човек с необичайна сила и тайнствено минало.

Докато обикаля безцелно из Средния запад, Джак Ричър слиза от автобуса да се поразтъпче в непознато градче. И остава там. Причината е един пръстен на витрината на заложна къща. Върху него е гравиран надпис „Уест Пойнт 2005”, както и инициалите С. Р. С. Той е много малък и несъмнено принадлежи на жена. Ричър, който също е завършил „Уест Пойнт”, знае, че никой не би се разделил доброволно със своя абсолвентски пръстен. Купува го, твърдо решен да разбере дали притежателката му е жива.

Обезверен полицай от датския остров Борнхолм звъни в Главното управление в Копенхаген и моли за помощ по случай отпреди седемнайсет години. Часове по-късно човекът се самоубива по време на прощалното тържество по случай пенсионирането си.

Марк, Тод и Зола решават да учат право, за да променят света. Но след три години следване приятелите са наясно, че са станали жертва на измама. Те са взели огромни заеми, за да се запишат в посредствено учебно заведение. А в крайна сметка осъзнават, че са попаднали в мрежите на ловък и безскрупулен играч, който печели милиони с подвеждаща реклама, незаконни финансови операции и съмнителни офшорни сделки.

Опасен сериен убиец преследва красиви млади девойки и броят на жертвите му расте. Той „подписва“ покушенията си с откъснати цветя. Разследващите агенти от ФБР знаят, че тайнственият маниак отново ще излезе на лов и някъде в страната ще се появи труп на хубавица с прерязано гърло, положена върху олтар от рози.

Декември е месец на трескаво пазаруване, домашен уют и… дългоочаквани книги!

Този месец родните издателства радват читателите с нови предложения от най-обичаните автори, сред които Дан Браун, Джон Грийн и Джон Гришам. Тъкмо навреме, ако сте решили да зарадвате любимия си “bookworm” с нещо специално за Коледа. Или ако въпросният “bookworm” сте самите вие и просто искате да направите подарък на себе си.

За любителите на трилъра, освен новото приключение на професор Робърт Лангдън “Произход”, са “Точно в полунощ” на Лий Чайлд и “Разказано на водата” от Паула Хокинс. Името на последната вероятно ви е познато – тя е автор на бестселъра “Момичето от влака”.

Почитателите на фентъзито също има на какво да се зарадват: две обичани авторки, Сара Дж. Маас и Лейни Тейлър, омагьосват с новите си предложения. “Двор от крила и разруха” е вълнуващият финал в поредицата на Маас, докато Тейлър дава началото на нова дуология с “Мечтателя странник”.

Вижте какво чете екипът ни през декември!  

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби
Книги & технологии17 НОЕМВРИ 2020

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби

Авторът на текста по песните "Топъл дъжд" и "Любовта е море" и някои от най-добрите му творби

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк
Книги & технологии09 ОКТОМВРИ 2020

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк

77-годишната поетеса стана новата носителка на Нобеловата награда за литература

Новолуние в Скорпион носи животопроменящи събития
Книги & технологии19 АВГУСТ 2020

"Почти невъзможно е да гледаш залеза, без да мечтаеш"

10 от най-запомнящите се цитати на Бърн Уилямс

15 любими цитати от български писатели
Книги & технологии24 МАЙ 2020

15 любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята