Галерии : Развлечения10 ФЕВРУАРИ 2016

Какво споделиха БГ звездите за Дейвид Боуи?

“Заради Боуи пожелах да стана рок звезда в оперното изкуство”, заяви певицата Мила Михова

„Днес всички ще кажат, че си е отишъл титан, легенда, величие. Боуи не е титан, той не е човек, той е извънземно, което ни беше изпратено да ни научи да бъдем необикновени. Той е кралят на шибаната ни галактика“, спомня си известната опера певица Мила Михова.

„Земята не е изгубила нищо, защото той никога не й е принадлежал напълно. Боуи е. За него никога няма да мога да кажа „той беше“. Защото Боуи е енергия и мисъл, не е тяло. Въпреки че и тялото му беше доста яко. Всъщност, ако не исках толкова много да се омъжа за него, щях да искам да ме осинови. Влюбих се в Боуи като дете. По БНТ пускаха музика и излизаха надписи на песента на български. Луис Армстронг „Какъв Чудесен свят“. Дейвид Бауи“. „Хайде да танцуваме“. Ааааааааааа! Заради него си купих червени обувки. За да танцуваме блус, ако го срещна. Заради него се влюбих в един италианец, който имаше бар на Виа деи серпенти в Рим, който бар се казваше „Боуи“ и целият беше като олтар на визуалната революция на Зиги Стардъст. Заради него веднъж си боядисах косата червена. Бях много грозна.

david-bowie

Заради Боуи пожелах да стана рок звезда в оперното изкуство. Обещала съм му го. Всички, които се занимават с музика му дължат по нещо от себе си. Защото съвременният музикален свят нямаше да бъде това, което е, без него. Без неговата революция. Дори Фреди Меркюри и Джагър нямаше да са това, което са, ако не бяха срещнали човека, с когото създадоха маршове на свободата и любовта.

През целия си живот се чувствам като в песен на Дейвид Боуи. Една rebel, hero, modern love, young dude, cat people, fashion, aboslute beginner lady grinning soul. Една Мила, която отговаря на въпроса life on Mars? с „е, много ясно, аз от там идвам (удивителна)“. Никога не съм се опасявала, че сънищата ми са пророчески, но наистина, дано тоя стармен от снощи го е имало и още да го има, защото в него ми е единствената надежда. Вероятно никога нямаше да срещна Боуи. Не и на летище. Може би на космическа станция, но пък ние всички ще се озовем на нея в един момент.

Това сподели оперната певица Мила Михова. А какво значи името Боуи за българските рок музиканти Свилен Ноев и Насо Русков? Разбери тяхното мнение в новия брой на Grazia!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения14 ОКТОМВРИ 2019

Звездите и техният стил на премиерата на "Зомбиленд" 2

Ема Стоун, Росарио Доусън и Зоуи Дойч впечатлиха с оригинални и напълно различни тоалети

Горещи новини02 АВГУСТ 2016

Пот, мускули и секс: момчетата на Боб Майзер

Фотографът влиза в затвора през 1947 г. заради скандалните си фотографии

Развлечения05 МАРТ 2016

Кърмещи богини: един различен поглед към майчинството

В своята книга, Ивет Ивенс се изправя срещу табуто за кърменето на обществени места по възможно най-красивия начин

Лайфстайл13 МАЙ 2015

Любовта няма срок на годност

Тези възрастни двойки минават под венчило, а снимките им заслужават да се видят