Грешките при използването на спиралата

Какво не бива да правиш, за да изглеждат миглите ти страхотно

Без сенки можем, без спирала – не. Подчертава миглите ни и кара очите да изпъкнат. Дори и мъжете се изкушават от така познатото ни “пърхане с мигли”.

Често обаче допускаме някои грешки при нанасянето на спиралата, с което тя губи драматичния си ефект или бързо изсъхва.


Кои са нещата, които не бива да правиш?

Многократно вкарване и изкарване на четката в тубичката

Да, всички имаме този навик. Вероятно за да поеме четката равномерно и достатъчно туш, я “напомпваме” като движим четката в капсулата нагоре-надолу. Грешка. По този начин вкарваш въздух във флакончето, който създава наплъстявания, които се пренасят върху миглите ти. И не само това – излишният въздух в спиралата допринася за бързото ѝ изсъхване.

Нанасяш няколко слоя

5 или 50, няма значение. Повечето спирали не са предназначени да се нанасят на повече от един слой. С всяко следващо движение с четката сплъстяваш миглите си, по тях се образуват топченца туш, които придават евтин и изкуствен вид.

Разчиташ на старата си спирала


Не си спомняш кога си я купила? Тогава я хвърли.
Старите спирали гъмжат от микроби, които причиняват зачервявания и сърбеж в очите. Не това ти е целта, когато слагаш спирала, нали? Ползвай само такава, за която си спомняш кога точно е купена, за да си сигурна, че не е остаряла.

Натискаш в основата на миглите

По този начин обаче нанасяш твърде много спирала и по-скоро оставяш грозни черни следи, отколкото да създаваш зашеметяващ ефект. Ако все пак нанесеш повечко туш, почисти излишното.

Забравяш да нанесеш в основата

И ако по-горе казахме, че една от грешките е натискът и прекаляването със спирала в корените на миглите, то като друга грешка може да посочим и липсата на спирала в корените изобщо. Ще постигнеш ефект разкошни мигли, ако се научиш с леки движения на четката наляво и надясно да си нанасяш спирала и в основата.

Виж още:
Уикенд стил: 8 находки от онлайн магазините
Горещ тренд: Камъни в косите
Направи го като спящата красавица!
Големи очи за повече съблазън
Тайните на 8-часовата диета

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции25 ЯНУАРИ 2020

Откривате ли нещо необичайно в новия тренд в маникюра

На първи поглед - страхотен маникюр с интересен дизайн. Но пък на втори поглед....

Съвети & тенденции15 ЯНУАРИ 2020

Пролет 2020: Деликатни и елегантни нови цветове за нокти

Всички харесваме класическия маникюр в ярко червено. Но през новия сезон тенденцията ни изкушава да поемем в нова посока!