Uncategorized06 ФЕВРУАРИ 2014

Нещата, които дерматолозите не ви казват

Кои са евентуалните усложнения при процедурите

Посещението при дерматолог ще направи чудеса с кожата, но и бъдете подготвени за някои изненади. Това не е редовен случай, но някои дерматолози може и да не ви кажат всичко необходимо.

Ето няколко неща, които може и да премълчат.

Премахването на бенки може да се обърка


Рутинна процедура, която обаче все пак може да има странични ефекти. Повечето лекари споменават само основните подробности, но пропускат да споменат възможните усложнения, като развиване на стафилококи. Няма причина обаче за тревоги, тъй като повечето странични ефекти са изключително редки.

Лазерните терапии не са перфектни


Въпреки че дерматолозите изтъкват ползите от лазера, може да не споменат важни факти, които ще ви накарат да обмислите дали да се подложите. Например, лазерният пилинг отнема повече време за възстановяване, отколкото пациентите смятат. Очаквайте и сълзене, както и обезцветяване на кожата след лечението, по-дълготрайно ще бъде то за тъмни кожи. А желаните резултати може и да не се появят в очакваното време.

Можете да подобрите състоянието на кожата си у дома


Здравата и лъскава кожа не се дължи само на лекарства и козметични операции. Истината е, че може да си помогнете и у дома. Здравословното хранене е ключово за сияйна и здрава кожа. Изберете плодове, зеленчуци за хапване, пийте зелен чай – богати са на антиоксиданти, които предпазват кожата от увреждане.

Обещаното е по-добро от финалния резултат


Някои дерматолози ще преувеличат резултатите, които да очаквате. Проучванията обаче показват, че реалните резултати са по-лоши от очакванията на пациентите. Например, може да ви е казано, че всичките ви бръчки ще изчезнат, а в действителност това ще се случи само с 60% от тях.

Продуктите в клиниката


Истината е, че въпреки че ви е казано, че може да се купят само от там, много от тези продукти ще намерите и сами в аптеките.

Анти-ейджинг терапиите могат да активират херпеси


Пациентите, които се подлагат на химически пилинги, лазерни процедури и пилинг на кожата могат да останат неприятно изненадани. Много хора си носят вируса на херпеса около устните и след подобно лечение е възможно той да се активира. Въпреки че реакцията не е честа, най-добре да уточните историята на появите на херпес с дерматолога си.


Защо глината е толкова полезна за кожата?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА

Горещи новини24 АВГУСТ 2019

Скарлет Йохансон на първо място сред най-скъпоплатените актриси

Рекордният й хонорар за "Отмъстителите: Краят на играта" я отвежда на първо място в класацията

Горещи новини24 АВГУСТ 2019

Ашли Бенсън посвети още една татуировка на Кара Делевин

Вижте деликатната рисунка, с която актрисата празнува любовта си

Шопинг23 АВГУСТ 2019

Дизайнерската чанта на тази есен (и достъпен вариант под 100 лв.)

Мекият клъч, лансиран първо от Bottega Veneta, е следващият фаворит на трендсетърите

Горещи новини23 АВГУСТ 2019

Майли Сайръс отрече да е изневерила на съпруга си

Поп звездата публикува обръщение, с което да отрече слуховете