Uncategorized06 ФЕВРУАРИ 2014

Нещата, които дерматолозите не ви казват

Кои са евентуалните усложнения при процедурите

Посещението при дерматолог ще направи чудеса с кожата, но и бъдете подготвени за някои изненади. Това не е редовен случай, но някои дерматолози може и да не ви кажат всичко необходимо.

Ето няколко неща, които може и да премълчат.

Премахването на бенки може да се обърка


Рутинна процедура, която обаче все пак може да има странични ефекти. Повечето лекари споменават само основните подробности, но пропускат да споменат възможните усложнения, като развиване на стафилококи. Няма причина обаче за тревоги, тъй като повечето странични ефекти са изключително редки.

Лазерните терапии не са перфектни


Въпреки че дерматолозите изтъкват ползите от лазера, може да не споменат важни факти, които ще ви накарат да обмислите дали да се подложите. Например, лазерният пилинг отнема повече време за възстановяване, отколкото пациентите смятат. Очаквайте и сълзене, както и обезцветяване на кожата след лечението, по-дълготрайно ще бъде то за тъмни кожи. А желаните резултати може и да не се появят в очакваното време.

Можете да подобрите състоянието на кожата си у дома


Здравата и лъскава кожа не се дължи само на лекарства и козметични операции. Истината е, че може да си помогнете и у дома. Здравословното хранене е ключово за сияйна и здрава кожа. Изберете плодове, зеленчуци за хапване, пийте зелен чай – богати са на антиоксиданти, които предпазват кожата от увреждане.

Обещаното е по-добро от финалния резултат


Някои дерматолози ще преувеличат резултатите, които да очаквате. Проучванията обаче показват, че реалните резултати са по-лоши от очакванията на пациентите. Например, може да ви е казано, че всичките ви бръчки ще изчезнат, а в действителност това ще се случи само с 60% от тях.

Продуктите в клиниката


Истината е, че въпреки че ви е казано, че може да се купят само от там, много от тези продукти ще намерите и сами в аптеките.

Анти-ейджинг терапиите могат да активират херпеси


Пациентите, които се подлагат на химически пилинги, лазерни процедури и пилинг на кожата могат да останат неприятно изненадани. Много хора си носят вируса на херпеса около устните и след подобно лечение е възможно той да се активира. Въпреки че реакцията не е честа, най-добре да уточните историята на появите на херпес с дерматолога си.


Защо глината е толкова полезна за кожата?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА

Звезден стил22 ЯНУАРИ 2020

Бъдеща кралица - Кейт Мидълтън в подкрепа на родителите

Хитър ход от херцогинята - както с тоалета, така и с новата й инициатива

Шопинг22 ЯНУАРИ 2020

Усещането, че държиш пролетта в ръцете си

Новите предложения на Furla са покана в света на съвременната стилна жена, която крие романтична същност

Горещи новини22 ЯНУАРИ 2020

Памела Андерсън се омъжи за холивудския продуцент Джон Питърс

Това е пети брак за 52-годишната актриса и модел

Новини22 ЯНУАРИ 2020

Защо никой не говори за новите бански на Victoria's Secret?

Лаис Риберио, Жасмин Сандерс и Алексина Греъм са лицето на новата кампания