Beauty : Коса15 ЯНУАРИ 2020

Тънка коса без обем? Можем да се справим с проблема

7 професионални трика от фризьорите

За да придадете повече обем на фината коса, я измивайте всеки ден и използвайте специални стилизиращи продукти.

Когато я измивате, винаги използвайте специален шампоан за фина коса без обем.

Често не е възможно да се среше косата без използването на специален балсам. Този продукт обаче може да направи фината коса още по-сплескана, особено в корените и изобщо в горната част на главата. Затова нанасяйте балсама само в краищата на кичурите.

Фината коса се омазнява лесно и обемът й обикновено изчезва бързо. В такъв случай може да се наложи да я измивате и оформяте всеки ден. Акоискате да пропуснете някой ден, можете да разчитате на сухия шампоан.Той отнема влагата и омязняването, намалява блясъка в основата на косъма и изгражда повече обем.

За да придадат оптически обем на фината коса, фризьорите препоръчват изсветляването на кичури.От една страна, така визуално ще поставите светли акценти и щесъздадете илюзия за повече плътност в прическата си. От друга,изсветляването прави самия косъм по-твърд и грапав, а това реално леко увеличава обема на косата.

Разделянето на косата на път по различен начин е друг трик за създаване на повече обем. Дори и един см разстояние поставя корените на космите в нова позиция и придава на косата повече обем в основата. Друг съвсем лесен и ефективен трик е да прехвърлите косата си на другата страна – ако пътят ви е от дясно, оформете с гребен път вляво и изсушете така. Между другото, това е една от любимите тайни на Джесика Алба.

Съдържащите силикон течности
са магически еликсири, които веднага ще постигнат бляскава коса. Те могат да бъдат използвани и за фината коса при условие, че се прилагат целенасочено и пестеливо само на отделни кичури и в краищата. Това създава ярки бляскави ефекти в косата без да води до увисването й.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса28 ФЕВРУАРИ 2020

Ярките цветове в прическата ще преобърнат тенденциите за пролетта

Новият тренд ни позволява да експериментираме с по-дръзки цветове

Коса25 ФЕВРУАРИ 2020

Повече обем в косата веднага след сешоара - съвет от фризьорите

Или как да сушим правилно косата си

Коса17 ФЕВРУАРИ 2020

Дълбоко почистване на скалпа с един изумително лесен трик

Просто трябва да нанесете шампоана по малко по-различен начин

Коса27 ЯНУАРИ 2020

Синя коса и още модерни нюанси за тази пролет

Някои от модерните нови цветове и визии са екстравагантни, а други се движат в радиуса на класическата женственост