Beauty : Коса04 СЕПТЕМВРИ 2019

Сапунените ядки ще спасят косата ни завинаги

Кой ще повярва, че решението се крие в специално растение

Открихме ново решение за справяне с мазната и проблемна коса.

Казваме “ново”, но то всъщност се използва вече над 2500 години. Говорим за т.нар. сапунени ядки, които наскоро започнаха да добиват популярност.

И не, това не е просто оригинално хрумване за името, наистина говорим за ядка или по-скоро плод на растение, което може да се използва като съставка или тотален заместител на шампоана.

 

Всъщност сапунените ядки съдържат химичното вещество сапонин, което има естественото свойство да почиства и измива. Затова и много брандове за козметика и препарати го използват като ключова съставка в продуктите си. Вътрешността на ядката съдържа въпросното вещество, което в контакт с вода, не образува особено много пяна, но пък почиства напълно.

В момента хората по света преоткриват растението, защото е необработен с химични вещества продукт и напълно екологично чист. Сапунената ядка се използва за редица цели, като започнем от пране на дрехи и стигнем до миенето на косата.

Никога вече коса без обем

Нас най-много ни привлече идеята да заместим шампоана с ядката. Според всички, които са дали шанс на този метод, резултатите наистина са страхотни. Косата се измива напълно и остава чиста по-дълго. Скалпа се освобождава от всякакви замърсявания и пърхотът се заличава напълно.

За да използваме ядката като козметичен продукт, е най-добре да я редуцираме до прах, който можем да разтворим във вода. Получената смес се нанася като обикновен шампоан на мокра коса, без нищо друго. Няма нужда от балсами и маски и дори се препоръчва да не се използват, защото те само ще стресират косата.

Интересни факти за косата

Единственото неприятно е, че самата пяна е много малко количество и може да останем с чувството, че въобще не сме измили косата си. Но повярвайте ни, не е така, след изсушаването ще се обедите, че косъмът е по-чист и мек от всякога.

Терапиите с мед слагат край на сухите краища и увредената коса

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса23 МАРТ 2020

Съветите от фризьорите за боядисване на косата у дома

Доверете се на експертите и пренесете салона у дома

Коса18 МАРТ 2020

Как да се грижим за косата след 40 годишна възраст

Вижте най-добрите съвети от звездните експерти

Коса14 МАРТ 2020

Три дни с перфектна коса, без да я мием

Това е режимът на сестрите Кардашиян

Коса11 МАРТ 2020

Зеленият чай помага да спрем косопада

Пийте по 2-3 чаши дневно и изплаквайте косата с тази разкошна натурална грижа