Beauty : Коса02 АПРИЛ 2018

С опашка навсякъде и по всяко време

Пет прически, подходящи за специален повод и за всеки ден

Хибридната опашка - Перфектният вариант за любителите на плитките, тази прическа изглежда доста по-сложна, отколкото всъщност е. Експериментирайте с вида и позицията на плитката - тя може да е от едната страна на главата, да минава през центъра, да бъде обикновена или тип "рибена кост". Опашката също може да е висока или ниска, гладка или небрежна, с обем в корените.

Полу-вдигнатата коса - Този тип прическа е добре познат на всяка жена. Вместо шнола или малък кок обаче, този път заложете на малка опашка. Приберете горната част на косата ви над тила и завържете с ластик. За по-красив финал добавете панделка или шнола.

Класика в жанра - За къде сме без пригладената, висока опашка? Тази прическа винаги ни е спасявала в дните, в които косата ни просто отказва да съдейства. На червения килим също не липсват вдъхновения за нея - Кендал, Джиджи и Джей Ло много често избират тъкмо нея за своите появи.

Небрежната опашка - Ниска, с ултра обем в корените и навити кичури, тази опашка изглежда добре, когато косата не е идеално чиста. За да я постигнете, уверете се, че текстурата й е подходяща - използвайте спрей или сух шампоан, нанесени и по дължините. За по-голям ефект навийте краищата с широка маша.

The bubble pony - Макар да изглежда като истинско коафьорско майсторство, тази прическа е супер лесна за изпълнение. Можете да изберете дали да я направите с класическа висока опашка, или както тук - прибирайки косата на части и оформяйки "балончета" всеки път, когато я прихванете с ластик.

Никак не е случайно, че дори най-стилните жени в Холивуд често избират конската опашка за своите появи на червения килим.

Универсална, лесна за постигане и никога еднаква – това е прическата, която можем да носим абсолютно всеки ден, независимо дали сме се запътили към офиса, или отиваме на парти.

Причината е, че тя опашките отиват практически на всичко. Небрежните им варианти са перфектни за свободното време, а тези, които изискват една идея повече старание (и в които участват плитки, шноли и панделки), са най-доброто допълнение към изисканите вечерни рокли.

Открихме няколко опции, които планираме да изпробваме още в следващия ден, в който нямаме време за сешоар и маша. Вижте ги в галерията!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Оризова вода за бърз растеж на косата
Коса19 МАРТ 2021

Оризова вода за бърз растеж на косата

Оризовата вода, популярно средство за грижа за косата у нас, стана последният най-споделян трик в чужбина

Цветовете, които придават повече обем на косата
Коса12 МАРТ 2021

Цветовете, които придават повече обем на косата

Използвайте илюзията, която създават тези цветове, за да създадете ефект на по-обемна и гъста грива

Карди Би плати 100 000 евро за снимки на Риана
Коса11 МАРТ 2021

Риана създава продукти за коса

Първо Fenty Beauty, след това Fenty Skin, а сега Fenty Hair?

С вкус на карамел: Най-популярният цвят на косата за пролетта
Коса25 ФЕВРУАРИ 2021

С вкус на карамел: Най-популярният цвят на косата за пролетта

"Печен карамел" е най-харесваният нюанс сред брюнетките този сезон