Beauty : Коса08 МАРТ 2019

Преоткрийте силата на косата си с професионалните продукти на Kemon Italia

Прическата ни е нашата същност, вярват визионерите от Kemon

Вече и у нас можем да се възползваме от професионалната козметика за коса Kemon, предоставяща изключителни нови възможности за стилизиране, боядисване и интензивна грижа.

Kemon Italia е премиум марка, базирана върху традициите и фокусирана върху бъдещето. Философията на Kemon e, че косата ни е отражение на нашата същност, а ценностите на марката са: иновативност, безгранични възможности, максимално естествени сурови съставки във формулите на продуктите.

Основана през 1959-а година в Сан Джустино, марката създава богата гама от продукти с възможно най-чистите съставки. Подходящи дори за по-крехки коси и за чувствителен скалп, продуктовите линии ни дават възможност да изразим себе си, без да се страхуваме, че ще увредим естествената си красота.

Някои от акцентите в портфолиото на Kemon Italia:

Actyvaлиния професионална козметика за коса с натурални био съставки за висококачествена и ефективна грижа за косата.

And – линия стилизиращи продукти, сертифицирани по Icea Vegan и Love Nature. Ефективни и нежни формули, които защитават косата и са с веган формули без ГМО.

Unamy System – професионална система за промяна във формата на косата (изправяне или накъдряне) с перманентен или полу-перманентен ефект.

Yo Color System – нежна терапия за боядисване на базата на йогурт със сертифицирани органик съставки. За изключително интензивни цветове и същевременно с това дълбоко подхранване.

Cramer Color –  Боядисваща система, обогатена с кокосово масло. Постига впечатляващо естествен ефект и е плод на 50 години усършенстване на оргиналната формула.

Heritage основната тема на новата колекция Пролет/Лято 2019 на Kemon Italia.

Криейтив екипът, начело с многократно награждавания стилист Мауро Галцинято, засне визиите в Кейптаун, столица на Южна Африка. Именно там е разгърната максимално визията за Heritage (наследство), заедно с непрекъснатото търсене на истинската, естествена красота, колкото и да е несъвършена, отвъд понятията форма, възраст, раса и пол.

Творчеството запазва своето значение, но се изисква от нас непрестанно обогатяване чрез нови знания и техники, визия за света, като се стремим винаги да представяме истината. Във време, което е дигитализирано и преобладават фалшивите новини, хората често биват объркани и не вярват изцяло на информацията, която виждат. Именно затова ние, професионалистите, творците, трябва да представяме кратки визии, които да пресъздават натуралната красота максимално точно, като едновременно провокираме емоция, мечта и съпреживяване.”, разкрива Мауро Галцинято, криейтив директор на Kemon Italia.

“С новата си колекция Kemon предлага един по-различен прочит на световната действителност, с нотка визия в бъдещето. А за света на фризьорското изкуство това е от изключителна важност. Потребностите на клиентите ни се променят светкавично, а ние сме длъжни да бъдем готови да предоставим идеи за визии отвъд тяхното въображение. Именно тук е и главната роля на Kemonда ни даде познанието за реализацията и да ни влее ударна доза вдъхновение.”, каза Елка Венкова, управител на Cosmetic Line, официален дистрибутор на Kemon Italia за България.

Първата линия от колекцията, Future Active, представя еволюцията при спортното облекло. А именно – удобните дрехи, които се използват не само за физическа активност, но и за ежедневна употреба.

Подобно на дрехите, косата е признак на практичност и характер, разкрити чрез по-къси, по-лесни за управление прически, които запазват силата си чрез етажиране и интензивни цветове, взети от огромна палитра: бледо русо, светъл аквамарин и по-студено кестеняво.

Втората част от колекцията носи названието Cultural Fusion (Културно сливане)„етническото“, което носи различията между Изтока и Запада. В съвременния свят пътуването по света е изключително лесно и това позволява по-голям контакт между различните култури и създава предпоставки за интересен микс.

Ролята на косата е жизненоважна в този колоритен свят, тъй като представлява баланс, вкус и хармония. Формите предизвикват деликатна гладкост и плавност, а цветовете са там, за да представят природата: русото е обогатено с пясъчни и коралови проблясъци; кестенявите цветове са земни, изпълнени с кехлибарени нюанси.

Ако искате и вие да се срещнете с част от екипа и да получите практически съвети как да създавате новите визии от колекциите, запазете мястото си за полудневния семинар за професионални фризьори KNOW #3.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса19 ОКТОМВРИ 2019

Шампоани, с които косата остава по-дълго чиста

Формулите без изкуствени химикали ни позволяват да спрем да мием косата си толкова често

Коса14 ОКТОМВРИ 2019

Разбиваме още митове за миенето на косата

Известният фризьор и влогър съветва как правилно да се грижим за косата си

Коса08 ОКТОМВРИ 2019

Правилният начин да използваме продукт за термозащита на косата

Оказва се, че не знаем нищо за този толкова често използван продукт

Коса06 ОКТОМВРИ 2019

"Джинджифилово лате" е най-модерният цвят за коса през есента

С новия сезон идват нови тенденции за прическите