Beauty : Коса06 АВГУСТ 2018

Помогнете на косата да покаже пълния си потенциал… като я измиете

Един единствен трик под душа е достатъчен

Значи, мислите, че знаете как да миете косата си?!

Звучи лесно, да! Но дали е? Може би техниката ви за измиване пречи на косата ви да постигне пълния си потенциал?

Повечето хора не измиват добре косата си и върху нея остава един филм, който пречи на блясъка й и с течение на времето я прави вяла и безжизнена. Трикът е да я измивате по два пъти. Първото измиване почиства мръсотията от косата, докато второто й дава възможност да поеме полезните съставки на шампоана. Първото почистване с шампоан е нещо като „външно“, а второто „вкарва“ продукта до корените и създава очакваната пяна.

Вредно ли е да използвате маска за коса твърде често?

Измиването на косата на 2-3 дни е най-подходящият тайминг за повечето видове коси. Вярно е, че тези с по-фината коса ще искат да я мият по-често, а тези с афрокъдриците могат да удължат периода между измиванията. Ако всеки път измивате косата си с двоен шампоан, ще усетите как ще започнете да я миете по-рядко, но ще бъде по-дълбоко почистена, а не просто на повърхността.

Когато става дума за балсам, трябва да се ръководите от косата си. Фината коса може да мине без балсам, докато сухата може да го попие от корена до върха. Но независимо от типа на косата, нанасяйте балсам на върховете й, ако имате балеаж, ако краищата й са сухи или се цепят. И задължително разрешете косата си, преди да нанесете балсама – така не само ще отстраните излишната вода, която ще разреди излишно продукта, но ще помогнете на сцеплението с косъма.

Косата опада от недостиг на протеин, желязо и магнезий

Двойният шампоан до такава степен почиства косата, че дава възможност да диагностицирате реалното й състояние и нужди много по-лесно. Това, както и да не се страхувате да използвате сух шампоан между измиванията, е най-важното, което трябва да знаете за това как да разкриете пълния потенциал на косата си под душа.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса25 ЮНИ 2019

Как да предпазим косата си от хлора

Косата ни има нужда от допълнителна помощ и заради хлорната вода

Коса21 ЮНИ 2019

Французойките съветват: Как да предпазим косата си през лятото

Лесните трикове, които красавиците от Франция използват

Коса19 ЮНИ 2019

Как да сушим косата си правилно без сешоар

Ето как да избегнем безформената коса през лятото