Beauty : Коса05 АПРИЛ 2019

Класически прически, които винаги са на мода

6 стила, демонстрирани от любимите ни звезди, които винаги са добра идея

Класическата къса прическа става популярна през 60-те години благодарение на супермодела Туиги. Принцеса Даяна и Деми Мур я превръщат в своя запазена марка през 90-те, а днес почти няма звезда, която поне веднъж да не я е изпробвала.

Тази прическа няма точно наименование на български, но идеален пример за нея дава Алекса Чънг. С много къси етажи, често бретон и филирани краища, косата обрамчва лицето и смекчава чертите по нежен начин. Подходяща е за всякакви типове коси и лица.

Една от най-актуалните прически в Холивуд в последните години стои различно на всеки. В зависимост как са оформени краищата (дали на черта или леко етажирани) и от самата текстура на косата (дали е права, чуплива или къдрава), bob прическата е модерен избор за всеки.

Бретонът отива на всякакъв тип дължини и не зависи от това дали косата е етажирана или не. Единственият му недостатък е, че изисква честа поддръжка, особено ако искате да го носите така, както го прави Бела Хадид.

За всяка дълга и гъста коса са създадени етажите, които да я предпазят от слепване и липса на обем. В повечето случаи на тази прическа се доверяват дамите с чуплива и къдрава коса, но дори да е права, етажите пак стоят добре. Те могат да бъдат много къси (от нивото на скулите) или да започват от раменете.

Когато стане дума за къдрава коса, етажите са единственото решение. Те придават обем, повдигайки ги още от основата, предотвратявайки слепването им и липсата на обем, които са неминуеми, когато е подстригана на черта.

Различните тенденции идват и си отиват, а това важи с пълна сила както за модата, така и за красотата. 

Но има неща, които са заслужили титлата “класика”. Синият деним, коженото яке, стилето обувките, червеното червило са само малка част от тях. 

Новият хит при плитките е вдъхновен от… цип!

Когато говорим за прически, можем да изброим няколко, които са наистина неподвластни на времето. В галерията по-долу любимите ни звезди ни показват как точно да ги носим. Вижте ги!

Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса19 АВГУСТ 2019

Няколко вариации на най-популярната прическа сега

Прическата, разделена с централен път, официално се завърна

Коса16 АВГУСТ 2019

Петте най-добри домашни терапии за здрава и красива коса

От маска с мляко и мед до спрей против наелектризиране, всички са тук!

Коса15 АВГУСТ 2019

Тайните на Камила Коелю за красива прическа през лятото

Бразилския бюти влогър ни дава ценни съвети за красива прическа през горещите дни

Коса12 АВГУСТ 2019

Спасение за сухата коса в домашни условия

Това са най-ефикасните DIY терапии, които не изискват много време и средства!