Beauty : Коса13 НОЕМВРИ 2019

Как да предпазим косата си от замърсения въздух?

Всяка година въздухът става все по-замърсен и опасен за косата ни

Не ни стигат всички проблеми с косата, които вече си имаме , но се оказва, че дори въздухът ни пречи да имаме красива прическа.

Ако забелязвате, че косата ви страда най-много през зимните сезони, то има причина – тогава въздухът е най-замърсен, а това влияе и на прическата ни.

Проучванията показват, че фините частици, налични най-вече в градската атмосфера през студените сезони, запушват порите на скалпа и проникват в цепнатините на косъма, нарушавайки неговата здравина. В резултат косата ни изтънява, къса се по-лесно и се дехидратира.

Моментално, след като чуваме този факт се питаме как да се предпазим тогава. Специалистите ни дават няколко съвета как да го правим.

Използвайте по-малко продукти

Стилизиращите гелове и ваксата допълнително привличат фините частици, затова е добра идея да ги избягваме. Вместо това спрейовете и пудрите за косата са много по-практични избори за зимните сезони.

Носете шапка

Най-очевидният начин да предпазим косата си е да я прикрием. Шапката пък се оказва най-лесният начин да го направим. Вярно е, че тя вероятно няма да прикрие цялата повърхност на косъма, но ще предотврати проникването на фините частици в порите на скалпа.

Заложете на продукти с моринга

Морингата се извлича от “дървото чудо”, както го наричат в Африка. Тя е полезна за ред неща, сред които и редуцирането на нивото на свободните радикали в косъма, причинени от замърсения въздух. Едновременно с това продуктите с тази съставка почистват ефективно косата и я предпазват от влиянието на околната среда.

Хидратирайте косъма

Ако не можем да предотвратим вредата, то поне можем да третираме страничния ефект от нея. Най-лесният начин е да възвърнем хидратацията в косъма, като използваме повече балсам и спрейове с тази цел. Внимавайте и да не миете косата си твърде често, защото това допълнително ще я изсуши.

Домашна маска за моментален блясък на косата

Есен в косите: модерният цвят канела

Зелен чай, хамамелис и масло от чаено дърво помагат при мазен скалп

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса06 ДЕКЕМВРИ 2019

С небрежен кок дори и на парти: мисията не чак толкова невъзможна

Ако звездите могат да носят прическата на червения килим, защо не я носим и ние за парти?

Коса02 ДЕКЕМВРИ 2019

Новостите в грижата за косата

За тях разбираме от събитието на Revalid, по случай 25-годишнината им

Коса30 НОЕМВРИ 2019

Ефективни терапии за силно изтощена и накъсана коса

Спасение за кичурите ни между посещенията при фризьора

Коса23 НОЕМВРИ 2019

Оризова вода за бърз растеж на косата

Оризовата вода е много популярно средство за грижа за косата у нас и специалистите подкрепят това.