Beauty : Коса06 НОЕМВРИ 2018

Гъстата и здрава коса не е само мечта

Ето и какво да избягвате, за да я постигнете

Няма жена, която да не мечтае косата й да е здрава, лъскава и плътна.

За съжаление редица фактори влияят отрицателно на здравината на косата и могат да причинат изтъняване, загуба на обем и блясък. Ето какво трябва да знаете за тях, как да им противодействате и какво да правите, за да подсилите косата си.

Ролята на стреса

След период на боледуване или на силен стрес, косата може да опада повече. Обикновено всичко е обратимо, но отнема около 6 месеца косата да се възстанови. За да й помогнете, осигурявайте си достатъчно сън, витамини от група В, пълнозърнести храни, протеини и зеленолистни зеленчуци. Всички те помагат да се овладее косопада, свързан с прекомерен стрес.

Прекалено третиране на косата

Прекаляването с пресата и сешоара, както и честото боядисване силно увреждат косъма. Ако сте генетично благословени с гъст и силен косъм, може и да ви се размине за относително дълъг период от време. Но ако по природа косата ви е по-тънка и крехка, избирайте максимално щадящи бои, подхранвайте косата с маски и разредете максимално топлинната обработка.

Косата опада от недостиг на протеини, желязо и магнезий

Хормонални промени в организма

Косопадът може да сигнализира за хормонални проблеми, в частност за проблеми във фунционирането на тироидната жлеза. Ако косата ви започне да пада изведнъж, добре е да се консултирате с лекат и евентуално да си направите назначени от него хормонални изследвания.

Не оставяйте косата си твърде дълга, защото е почти сигурно, че това ще отнеме от обема й и ще я изтощи. Подрязвайте краищата винаги, когато забележите, че започват да цъфтят, а косата ви изглежда суха, заплетена и стои като залепена за скалпа. При подстригването добавете пластове, а ако ви отива – и бретон.

Тънката коса има нужда от специални грижи

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса08 ОКТОМВРИ 2019

Правилният начин да използваме продукт за термозащита на косата

Оказва се, че не знаем нищо за този толкова често използван продукт

Коса06 ОКТОМВРИ 2019

"Джинджифилово лате" е най-модерният цвят за коса през есента

С новия сезон идват нови тенденции за прическите

Коса04 ОКТОМВРИ 2019

Всичко за съставките в шампоана ви

С какво мием косата си всеки ден и как съставките в продуктите й се отразяват

Коса01 ОКТОМВРИ 2019

5 разкошни идеи за косата с дължина до раменете

Най-популярни са прическите на Виктория Бекъм, Оливия Палермо и Клои Кардашиян