Beauty : Коса06 НОЕМВРИ 2018

Гъстата и здрава коса не е само мечта

Ето и какво да избягвате, за да я постигнете

Няма жена, която да не мечтае косата й да е здрава, лъскава и плътна.

За съжаление редица фактори влияят отрицателно на здравината на косата и могат да причинат изтъняване, загуба на обем и блясък. Ето какво трябва да знаете за тях, как да им противодействате и какво да правите, за да подсилите косата си.

Ролята на стреса

След период на боледуване или на силен стрес, косата може да опада повече. Обикновено всичко е обратимо, но отнема около 6 месеца косата да се възстанови. За да й помогнете, осигурявайте си достатъчно сън, витамини от група В, пълнозърнести храни, протеини и зеленолистни зеленчуци. Всички те помагат да се овладее косопада, свързан с прекомерен стрес.

Прекалено третиране на косата

Прекаляването с пресата и сешоара, както и честото боядисване силно увреждат косъма. Ако сте генетично благословени с гъст и силен косъм, може и да ви се размине за относително дълъг период от време. Но ако по природа косата ви е по-тънка и крехка, избирайте максимално щадящи бои, подхранвайте косата с маски и разредете максимално топлинната обработка.

Косата опада от недостиг на протеини, желязо и магнезий

Хормонални промени в организма

Косопадът може да сигнализира за хормонални проблеми, в частност за проблеми във фунционирането на тироидната жлеза. Ако косата ви започне да пада изведнъж, добре е да се консултирате с лекат и евентуално да си направите назначени от него хормонални изследвания.

Не оставяйте косата си твърде дълга, защото е почти сигурно, че това ще отнеме от обема й и ще я изтощи. Подрязвайте краищата винаги, когато забележите, че започват да цъфтят, а косата ви изглежда суха, заплетена и стои като залепена за скалпа. При подстригването добавете пластове, а ако ви отива – и бретон.

Тънката коса има нужда от специални грижи

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса19 ЮНИ 2019

Как да сушим косата си правилно без сешоар

Ето как да избегнем безформената коса през лятото

Коса13 ЮНИ 2019

Прически за най-горещите дни на лятото

С тези предложения ще се чувстваме комфортно и ще изглеждаме стилно

Коса11 ЮНИ 2019

Грижа за русата коса през лятото

За дамите с по-светла коса има няколко допълнителни стъпки в рутината през лятото

Коса07 ЮНИ 2019

Късата коса и силата на промяната

Големите промени в живота ни много често започват с нещо малко, което ни дава импулс да преоткрием себе си!