Beauty : Коса19 ДЕКЕМВРИ 2017

Една разкошна прическа за парти с плитки

Внасяме интересен бохо акцент във визията си за празничния сезон

Свикнали сме да свързваме бохо плитките с небрежния стил на пролетта и лятото, но се оказва, че те намират своето място дори в бляскавите визии за парти сезона.

Само си представете съчетанието от нисък кок и плитка, плюс няколко свободни кичура, обрамчващи лицето. Звучи красиво, нали? Добрата новина е, че също така е лесно за постигане.

Коафьорът от лондонския салон Percy & Reed’s East Адам Рийд ни разяснява как точно да си направим тази прическа, идеален микс от младежки шик и елегантност. Добър вариант е да я съчетаете с рокля или топ с голи рамене, по-специално деколте или голямо бижу, тъй като прибраната на тила коса ще открие тази част от тоалета и ще позволи на детайлите там да изпъкнат. Освен това е страхотен избор, ако сте решили да заложите на големи обеци, обсипани с камъни, които пуснатата коса иначе би скрила.

loreal-hair-2

Стъпка 1: Подгответе косата си, като я измиете с шампоан и любимия ви подхранващ балсам, за да е мека и готова за стилизиране.

Стъпка 2: Докато я сушите със сешоар и голяма четка, използвате спрей за текстура и обем, който съдържа в себе си и защита от топлинна обработка.

Стъпка 3: Отделете два тънки кичура от двете страни на главата. Те ще ви трябват за тънките плитки в предната част.

Стъпка 4: Напръскайте корените на косата със сух шампоан и я срешете назад. Така тя ще има повече обем и няма да прилепне.

Стъпка 5: Време е да се заемете с първата плитка. Разделете косата на четири части.

Започнете с кичура от лявата страна и го прехвърлете върху този до него, а след това под следващия.

loreal-hair-3

Повторете движението с останалите кичури. Целта е външните кичури да се сплетат с вътрешните. След като усвоите движението сами ще се ориентирате кой кичур след кой следва. Това е класическа плитка с четири кичура, за която можете да откриете безброй насоки и клипчета в Youtube. Накрая завържете косата с малък ластик.

Стъпка 6: Подпъхнете долния край на плитката отдолу, за да скриете ластика, и я закрепете с няколко обикновени черни фиби. Напръскайте с лак за коса.

Стъпка 7: Върнете се към двата свободни кичура и също ги сплетете на плитки от четири части. Закрепете ги от двете страни с фиби.

Стъпка 8: Завършете с лак за коса, който да фиксира цялата прическа.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса12 АПРИЛ 2019

Уврежда ли твърдата вода косата ни? Как да се справим?

Минерализацията на водата има влияние върху това как изглежда косата ни

Коса07 АПРИЛ 2019

Прическите, които всички мъже смятат за секси

Те харесват косите, които се движат свободно, вместо да са прилежно пригладени с лак

Коса05 АПРИЛ 2019

Свободата да не се срамуваш от белите си коси

С боя за коса или без? Изборът е личен и е право на всяка една от нас

Коса05 АПРИЛ 2019

Идея за косата от Леа Мишел: Слънчева брюнетка

Актрисата освежи тъмната си грива със светли нюанси, а резултатът можете да видите тук