Beauty : Коса10 МАРТ 2017

Петъчни прически: 7 идеи за пролетни плитки

Любимият ни стил получава модерен ъпдейт

Тази плитка носи името "изкуствен ястреб", едновременно небрежна и по-рокерска. Тя е подходяща за дневната ви визия и се прави на принципа отвътре навън, типично френска плитка, която може да вържете на опашка, увивайки кичур около ластика.

Ако имате нужда да укротите някой кичур или просто искате да придадете малко сексапил на визията си, то плитката на една страна е подходяща за вас. Останалата част от косата може да оставите права или леко да накъдрите.

За да направите плитка като венец около косата си, се придържайте по-близо до челото, като главно взимате коса от вътрешната част на главата. Може да я продължите след това надолу или да я завиете с фиби.

Да направите малко по-различни класическите две плитки, може да пробвате т. нар. холандски успоредни на скалпа плики. За да са по-обемни издърпвайте косата, без да стягате допълнително.

Нежна и женствена, тази плитка е идеална за пролетта. Направете две тънки плитки от двете страни и ги вържете с красива панделка.

Тази бохемска визия, наподобяваща корона с вплетени цветя, ще ви открои от тълпата. Малко по-трудна за постигане, но доста ефектна.

Имаме подходяща идея и за дами с по-къса коса. Сплетете плитка с част от косата и я промушете през останалата част, както на снимката. Получава се доста нежно и ефектно.

Нека да започнем с това, че плитките и тази пролет са топ тенденция.

Вариациите за прически с тях са наистина безброй. Те са идеалният начин да приберем непокорната коса или да създадем ефект във визията си, без да се стараем много. Да сътворим нещо различно с косата си или дори да ги направим, само за да я накъдрим естествено след това.

Споделяме с вас няколко идеи за малко по-различни плитки в галерията по-долу.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса14 НОЕМВРИ 2019

Лесни домашни маски, които спират косопада

Мед, зехтин, лук и яйчен жълтък ще подсилят косата

Коса13 НОЕМВРИ 2019

Как да предпазим косата си от замърсения въздух?

Всяка година въздухът става все по-замърсен и опасен за косата ни

Коса09 НОЕМВРИ 2019

Домашна маска за моментален блясък на косата

Бъдете неотразими с помощта на няколко лесни съставки

Коса08 НОЕМВРИ 2019

Зелен чай, хамамелис и масло от чаено дърво помагат при мазен скалп

Ако и вие се измъчвате от този проблем, помогнете си с натурални средства