Beauty : Коса03 АПРИЛ 2017

12 неща, които помагат да спрем косопада

Помощ при изтънялата коса

Да видите част от косата си върху гребена, на пода в банята или на хавлията си е доста стряскащо, нали?

С годините косата на жената изтънява, но това не означава, че няма начини за забавяне на процеса. Можем да намалим косопада и дори да направим така, че косата ни да изглежда по-гъста. Ето и нашият списък с решения за по-хубава и здрава коса:

Храна
Това не е трудната част. Косата расте повече, когато в менюто ни присъстват протеини, желязо, цинк и витамин В12. Може да си ги набавите от месото, листните зеленчуци, ядките, бобовите култури и рибата.

Масаж на главата
Най-лесно е да масажирате главата си, когато сте под душа. Нанасяйки шампоан с кръгови движение, вие подобрявате притока на кръв към кожата на главата. Това означава по-добра среда за растежа на косата и по-добро проникване на съставките на продукта в косъма.

Оформяне
За никого не е тайна, че пресите и стилизиращите уреди увреждат косъма, което води до изтъняване. Затова е хубаво да намалите честотата на изпозлване на тези уреди до минимум.

Миноксидил
Несъмнено е един от най-популярните стимулатори за растеж на косата. Множество изследвания са доказали, че около 50 % от жените виждат подобрение, след като са го използвали.

Добавки
Понякога добавките съдържат всичко, което ни трябва. Потърсете такива, които комбинират протеини, витамин С, цинк, биотин и ниацин. Те стимулират растежа на косъма и го заздравяват от корена до върха.

Кръвни изследвания
Рутинните изследвания на кръвта ще ви покажат какво е нивото на желязото и на витамин D в кръвта. Ако нивата им са ниски, това може да е една от причините за косопад.

Лазерни процедури
Лазерните процедури намаляват възпалението във фоликулите, което не им позволява да се регенерират. Проучвания доказват, че след половин година на такава терапия, плътността на косъма се увеличава.

Намаляване на стреса
Просто дишайте дълбоко, това наистина може да помогне! Внезапният и хроничният стрес могат да бъдат причина за спирането на растежа на косата. Ако сте преживели разтърсващо събитие (развод, промяна на работата, загуба на близък), косата ви се нуждае от време, за да се възстанови. Ако постоянно сте под напрежение, може да опитате с медитация. Спокойствието ще помогне и на косата ви.

Хормоните може да са от полза
Някои жени са генетично предразположени към женски тип оплешивяване и противозачатъчни хапчета могат да потиснат свръхпроизводство на мъжки хормони. В менопауза, изтъняването се увеличава; ако сте на хормонална терапия, тя може да се намали косопада.

Кортизол
Инжекциите с кортизол може да са болезнени, но помагат. Директното инжектиране в скалпа работи особено добре при пациенти с възпаления на кожата на главата.

Лоша кръв?
Според практикуващите традиционна китайска медицина, здравето на косата е свързано с две неща: енергията на бъбреците и кръвта, която подхранва косата. Най-доброто решение? Акупунктура и китайски билки. Тези процедури водят до постепенно регенериране на косъма.

Преглед при лекар
Загубата на коса може да е симптом за нещо друго, което се случва с тялото ни. Ако вашият косопад е внезапен и прекомерен или домашните решения не помагат, говорете с вашия лекар за вероятността от някакво заболяване.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса19 АВГУСТ 2019

Няколко вариации на най-популярната прическа сега

Прическата, разделена с централен път, официално се завърна

Коса16 АВГУСТ 2019

Петте най-добри домашни терапии за здрава и красива коса

От маска с мляко и мед до спрей против наелектризиране, всички са тук!

Коса15 АВГУСТ 2019

Тайните на Камила Коелю за красива прическа през лятото

Бразилския бюти влогър ни дава ценни съвети за красива прическа през горещите дни

Коса12 АВГУСТ 2019

Спасение за сухата коса в домашни условия

Това са най-ефикасните DIY терапии, които не изискват много време и средства!