Beauty : Грим14 МАЙ 2018

За гафовете с грима и как да ги поправим

Makeup специалистите на звездите споделят своите тайни

В стремежа си да постигнем перфектната грим визия, често допускаме гафове, които са недопустими за едно стилно градско момиче.

Експерите споделят кои са най-честите грешки в макиажа ни и ни дават насоки как да се справим с проблема.

Твърде много контуриране

“Гримът трябва да извади на показ най-добрите ни черти, без да променя лицето ни”, казва гримьор Виолет, известна с работата си със звезди като френските красавици Леа Сейду и Летисия Каста. Тя разкрива, че така актуалното в последно време скулптуриране трябва да се извършва на естествена светлина и да внимаваме с филтрите на социалните медии, тъй като може да добием “твърде фалшив” и “прекалено тежък” вид. Вместо това, Виолет съветва да подчертаем основните черти – скулите, носа и брадичката с фини и леки отразяващи формули, като използваме пухкава четка. “Това ще направи кожата ви да изглежда много по-свежа”.

Хитър трик прави контурирането по-лесно отвсякога

Твърде изписани вежди

Гримьорът на звезди като Карли Клос и Кристина Ричи – Франсел Дейли, разкрива една грешна тенденция, която често се забелязва при младите момичета. Тя обяснява, че всички в опита си да пресъздадат арките на Кара Делевин, прекаляват с молива. “Грешката, която аз най-често виждам е, че на сянка всичко стои твърде тъмно”, казва Дейли. Тя е категорична, че молива ви трябва да съвпада с реалния цвят на косата ви и да го нанасяте със съвсем леко изписване. “Уверете се, че следвате естествената форма на веждите си, след това нежно попълнете дупките и използвайте чиста четчица, за да се слее молива с косъмчетата”.

Сбъркали сте нюанса на фон дьо тена

“Носенето на фон дьо тен, който е твърде розов, твърде сив или прекалено оранжев може да ви състари моментално”, обяснява Шарлот Тилбъри, която има собствена колекция с 15 нюанса фон дьо тен, които се справят точно с този проблем. Какавато и формула да изберете, “тествайте продукта върху вашата брадичка на ежедневна светлина, за да изберете точния нюанс”, казва тя. “И винаги помнете да сливате цветовете”.

Най-добрите бързи грим трикове

Не сте подготвили устните за червилото

Виолет е категорична, че устните не са “само детайл”. Тя е категорична, че това е едно платно, което трябва да е добре подготвено за нанасяне на червилото. “Поставянето на червило върху сухи устни няма да изглежда добре”, обяснява тя и съветва преди да сложим какъвто и да е цвят, да ексфолираме, а след това да нанесем желания цвят. “Дори и да не използвате червило, ексфолирането придава естествено наситен цвят и прави устните да изглеждат по-пухкави и здрави!”

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим17 ЮНИ 2019

Двете големи грешки при нанасянето на пудра

Състаряват видимо лицето

Грим14 ЮНИ 2019

Pat Mcgrath създаде първия си фон дьо тен

Формулата е била разработвана близо 25 години

Грим12 ЮНИ 2019

Най-неуспешните грим тенденции през годините

Кои от тях сте пробвали и вие?

Грим11 ЮНИ 2019

Бела Хадид позира с ярките цветове на Dior

Червилата татуировки обещават дълготрайни резултати