Beauty : Грим14 МАЙ 2018

За гафовете с грима и как да ги поправим

Makeup специалистите на звездите споделят своите тайни

В стремежа си да постигнем перфектната грим визия, често допускаме гафове, които са недопустими за едно стилно градско момиче.

Експерите споделят кои са най-честите грешки в макиажа ни и ни дават насоки как да се справим с проблема.

Твърде много контуриране

“Гримът трябва да извади на показ най-добрите ни черти, без да променя лицето ни”, казва гримьор Виолет, известна с работата си със звезди като френските красавици Леа Сейду и Летисия Каста. Тя разкрива, че така актуалното в последно време скулптуриране трябва да се извършва на естествена светлина и да внимаваме с филтрите на социалните медии, тъй като може да добием “твърде фалшив” и “прекалено тежък” вид. Вместо това, Виолет съветва да подчертаем основните черти – скулите, носа и брадичката с фини и леки отразяващи формули, като използваме пухкава четка. “Това ще направи кожата ви да изглежда много по-свежа”.

Хитър трик прави контурирането по-лесно отвсякога

Твърде изписани вежди

Гримьорът на звезди като Карли Клос и Кристина Ричи – Франсел Дейли, разкрива една грешна тенденция, която често се забелязва при младите момичета. Тя обяснява, че всички в опита си да пресъздадат арките на Кара Делевин, прекаляват с молива. “Грешката, която аз най-често виждам е, че на сянка всичко стои твърде тъмно”, казва Дейли. Тя е категорична, че молива ви трябва да съвпада с реалния цвят на косата ви и да го нанасяте със съвсем леко изписване. “Уверете се, че следвате естествената форма на веждите си, след това нежно попълнете дупките и използвайте чиста четчица, за да се слее молива с косъмчетата”.

Сбъркали сте нюанса на фон дьо тена

“Носенето на фон дьо тен, който е твърде розов, твърде сив или прекалено оранжев може да ви състари моментално”, обяснява Шарлот Тилбъри, която има собствена колекция с 15 нюанса фон дьо тен, които се справят точно с този проблем. Какавато и формула да изберете, “тествайте продукта върху вашата брадичка на ежедневна светлина, за да изберете точния нюанс”, казва тя. “И винаги помнете да сливате цветовете”.

Най-добрите бързи грим трикове

Не сте подготвили устните за червилото

Виолет е категорична, че устните не са “само детайл”. Тя е категорична, че това е едно платно, което трябва да е добре подготвено за нанасяне на червилото. “Поставянето на червило върху сухи устни няма да изглежда добре”, обяснява тя и съветва преди да сложим какъвто и да е цвят, да ексфолираме, а след това да нанесем желания цвят. “Дори и да не използвате червило, ексфолирането придава естествено наситен цвят и прави устните да изглеждат по-пухкави и здрави!”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим14 ФЕВРУАРИ 2020

Какъв фон дьо тен използват звездите в Холивуд

Ето техните любими брандове и точните нюанси, които избират

Грим07 ФЕВРУАРИ 2020

Време е всички да пробваме оранжеви сенки

Цветът стои прекрасно на младата актриса Флорън Пю, а в използването му има две малки тънкости. Споделяме ги с вас в статията:

Грим16 ЯНУАРИ 2020

Грим триковете, които правят миглите страхотни

За поглед, който ще бъде запомнен!

Грим30 ДЕКЕМВРИ 2019

Кой е най-добрият начин за нанасяне на фон дьо тен?

С четка, с гъбичка или с пръсти? Ето какво казва един професионален гримьор