Beauty : Грим12 МАРТ 2018

Ултравиолетов акцент за пролетния грим

Кога ако не сега да носим цвета на 2018?

В края на 2017 г. вече бяхме наясно, че цветът, който ще владее тенденциите в интериора, модата и красотата, е виолетовото.

Ултравиолетовото, ако трябва да сме точни!

Според института Pantone, този цвят символизира “изобретателност, въображение и осветява пътя към бъдещето.” Според нас, той е идеален за всякакви експерименти с визиите ни, особено през предстоящата пролет.

Звездните гримьори вече започнаха да инкорпорират цвета в макиажа на своите клиенти. Несъмнено най-интересният вариант е лилавият хайлайтър, който майсторът на четките Патрик Та използва във визията на Шей Мичъл. 

Вместо да заложи на класически сенки в ярък цвят, той използва приглушени тонове за клепачите на актрисата. Във вътрешния ъгъл на окото обаче, Патрик нанася хайлайтър с лилав отенък, който озарява цялото лице. Обикновен хайлайтър нанася върху скулите, носа и зоната под и над веждите.

Монохромен грим в лилаво демонстрира Оливия Кулпо. Бившата Мис Вселена залага на грим с матиран финиш, изравнявайки тена и нанасяйки червило в телесен нюанс върху устните си. Моно сенки в наситено лавандулово приковават погледа върху очите й, поставени плътно както на горния, така и на долния клепач.

Супермоделът Джон Смолс поставя деликатен акцент в грима си чрез очна линия в лилаво. Джоан експериментира, като нанася цвета единствено по линията на долния клепач, а за горния залага на сенки в кафяво с лек блясък. Глос върху устните и идеално оформени вежди рамкират лицето й.

И за финал, Селена Гомес ни показва как лилавото може да разнообрази класическия опушен грим. Сиво и черно оформят изкушаващ поглед, а лилавото, в съчетание с брокат, е нанесено в средата и вътрешната част на клепачите й. Естествено, върху устните червилото е едва забележимо, с кадифен финиш.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим16 МАРТ 2018

Ким Кардашиян и гримът в кобалтово синьо

Тъмните очи ще засияят с този акцент

Грим14 МАРТ 2018

Точно 5 минути ще ви трябват за ежедневния грим на Роузи Хънтингтън-Уайтли

Супермоделът нанася повечето продукти с пръсти и залага на естествения вид

Грим09 МАРТ 2018

Номерът на Сър Джон с фон дьо тена

Гримьорът на Бионсе разчита на един лесен трик, който придава на кожата свежест

Грим28 ФЕВРУАРИ 2018

Копираме нежния ежедневен грим на Даутцен Крус

Една от причините да обичаме холандския супермодел е непринуденият й подход към красотата