Beauty : Грим12 МАРТ 2018

Ултравиолетов акцент за пролетния грим

Кога ако не сега да носим цвета на 2018?

В края на 2017 г. вече бяхме наясно, че цветът, който ще владее тенденциите в интериора, модата и красотата, е виолетовото.

Ултравиолетовото, ако трябва да сме точни!

Според института Pantone, този цвят символизира “изобретателност, въображение и осветява пътя към бъдещето.” Според нас, той е идеален за всякакви експерименти с визиите ни, особено през предстоящата пролет.

Звездните гримьори вече започнаха да инкорпорират цвета в макиажа на своите клиенти. Несъмнено най-интересният вариант е лилавият хайлайтър, който майсторът на четките Патрик Та използва във визията на Шей Мичъл. 

Вместо да заложи на класически сенки в ярък цвят, той използва приглушени тонове за клепачите на актрисата. Във вътрешния ъгъл на окото обаче, Патрик нанася хайлайтър с лилав отенък, който озарява цялото лице. Обикновен хайлайтър нанася върху скулите, носа и зоната под и над веждите.

Монохромен грим в лилаво демонстрира Оливия Кулпо. Бившата Мис Вселена залага на грим с матиран финиш, изравнявайки тена и нанасяйки червило в телесен нюанс върху устните си. Моно сенки в наситено лавандулово приковават погледа върху очите й, поставени плътно както на горния, така и на долния клепач.

Супермоделът Джон Смолс поставя деликатен акцент в грима си чрез очна линия в лилаво. Джоан експериментира, като нанася цвета единствено по линията на долния клепач, а за горния залага на сенки в кафяво с лек блясък. Глос върху устните и идеално оформени вежди рамкират лицето й.

И за финал, Селена Гомес ни показва как лилавото може да разнообрази класическия опушен грим. Сиво и черно оформят изкушаващ поглед, а лилавото, в съчетание с брокат, е нанесено в средата и вътрешната част на клепачите й. Естествено, върху устните червилото е едва забележимо, с кадифен финиш.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим18 ЮНИ 2018

Опушен грим, но по-лек и освежен

Гримьорът Уенди Роу демонстрира своята лятна версия

Грим17 ЮНИ 2018

Естествената красота на французойките

Базата за грим, устните, очите - да ги подчертаем като beauty гуруто Violette

Грим12 ЮНИ 2018

Лудите бюти визии на Moschino

Цветове, пера, цветя, клоунски носове – цирк и нищо друго в круизната колекция на италианската модна къща

Грим11 ЮНИ 2018

Гримьорът на Меган Маркъл гримира Нина Добрев

Вижте прекрасната естествена визия, която той сътвори за нашето момиче