Beauty : Грим02 ДЕКЕМВРИ 2016

Телесно червило за теб и за мен..

Как да изберем правилният нюанс според цвета на кожата си

Телесно червило за теб и за мен..

Намирането  на идеалното телесно червило звучи като мисия невъзможна.

Съществуват милион различни вариации, които стоят още по-различно, нанесени върху устните. И обикновено търпението ви свършва, преди да сте успели да изпробвате всичко. Това червило може да бъде както най-доброто ви оръжие, така и вашият най-голям враг. Не бихте искали да избирате прекалено светъл нюанс, защото той крие опасност да ви накара да изглеждате като герой от “Живите мъртви”. Твърде тъмният пък изглежда строго и рискувате автоматично да се върнете в ерата на 90-те (но не по хубав начин).

Когато откриете перфектното телесно червило обаче, мигновено ще го познаете. То трябва да приляга на тена на кожата ви, а най-хубавият момент е, че ще си отива с всичко в гардероба ви – от кадифения гащеризон до любимите ви скъсани дънки и сивия макси пуловер. Телесното червило нежно прошепва “изисканост”, така както червеното крещи “блясък”.

Накратко казано, всяка дама се нуждае от него в грим арсенала си. Задължително условие обаче е да откриете вашето телесно червило, което подхожда на строго индивидуалните подтонове на кожата ви.

Ето защо сме подготвили списък със съвети, които да улеснят избора ви.

Алабастър

lipstick1

Ако имате много светла, млечна на цвят кожа, по-добре се насочете към меките, розови нюанси с пепелив отенък – казват експертите, и избягвайте твърде бежовите цветове. Вместо плътните, матови червила, наблегнете на мъничко блясък и прозрачност.

Светла кожа

lipstick2

Розовите подтонове на кожата се комбинират чудесно с розово телесно червило с бежови нотки в себе си. Важно правило е цвета на устните да не се слива с този на кожата – целете се в топлина и различаване на тоновете.

Светла кожа с маслинови подтонове

lipstick6

Матовият цвят на кожата кореспондира чудесно с по-топлите телесни нюанси. Ще ви отиват както розовите, така и бежовите цветове. Също така може да заложите на по-пигментирано телесно червило, за разлика от хората със светла кожа или в цвят алабастър.

 Матова кожа

lipstick4

Съветваме тези дами да изберат телесно червило в карамелен нюанс, който задължително трябва да бъде по-тъмен от самата кожа. Хубаво е, да изберете по-кремообразна формула, която да подчертае топлината на лицето ви.

Кожа с бронзов загар

lipstick3

Онзи момент,в края на лятната ви почивка, когато кожата е нежно целуната от слънцето, и носи сияен слънчев отенък. Заложете на опушен очен грим, а за устните препоръчваме телесен гланц с много блясък.

Среднотъмна (нормална кожа)

lipstick7

Препоръчваме ви, да наблегнете на сатенения отблясък и розовите тонове. Ключов елемент, за успешната nude визия е червилото да бъде по-светло от цвета на кожата ви, за да не изглежда невидимо.

Кожа с цвят карамел

lipstick5

Целете се в  баланса между бежовите и карамелени нюанси, които идеално се допълват с цвета на кожата ви. Ако устните са акцентът в грим визията ви, добавете леки очертания с молив в по-тъмен цвят и малко гланц с блясък.

Михаела Кинова

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим за по-малко от 10 минути с Ирина Шейк
Грим17 СЕПТЕМВРИ 2020

Грим за по-малко от 10 минути с Ирина Шейк

Грим без грим, но с няколко трика, научени от модните гримьори

Тайните на сполучливата есенна грим визия
Грим14 СЕПТЕМВРИ 2020

Тайните на сполучливата есенна грим визия

Съветите на гримьорите за успешна визия

Романтичен грим за лятото както го правят супермоделите
Грим10 АВГУСТ 2020

Романтичен грим за лятото както го правят супермоделите

Жасмин Тукс показа как създава визия, перфектна за летни срещи

В страната на красотата с Надя Сивкова: Как да останем красиви… дори под маската!
Грим05 АВГУСТ 2020

В страната на красотата с Надя Сивкова: Как да останем красиви… дори под маската!

Ситуацията не е за подценяване. Дори най-големите скептици вече знаят колко важни са личните предпазни средства и в това число - маската!