Beauty : Грим14 ЮНИ 2019

Pat Mcgrath създаде първия си фон дьо тен

Формулата е била разработвана близо 25 години

Известният гримьор Pat Mcgrath пусна на пазара първия си фон дьо тен. Идеята му е да дава ефект “грим без грим”.

Pat Mcgrath e един от най-търсените гримьори в бюти индустрията. Тя е гримирала за множество модни ревюта и големи световни събития. До този момент е развивала формули за фон дьо тени в колаборация с марки като CoverGirl, Giorgio Armani и Max Factor, но никога сама. Днес тя постигна своята мечта с продукта Skin Fetish: Sublime Perfection foundation.

Гримьорката разказва, че е искала да създаде перфектният фон дьо тен, който да дава естествен завършек и да е подходящ за всяка жена. Затова е работила върху формулата над 25 години.

Преди да пусне на пазара финалния продукт, тя го изпробвала в няколко модни ревюта, както и върху Карди Би на спектакъла Met Gala.

Фон дьо тенът има 36 нюанса, които според Pat Mcgrath са най-добрата бройка, нужна й да създаде перфектния ефект за всеки тип кожа.

“Според професионалистите, това е подходящата бройка. Толкова цвята ще ми трябват, ако искам да покрия целия свят”, казва тя.

От както Риана създаде своите продукти за хора с всеки тип и цвят кожа, в бюти индустрията се образува състезание кой ще създаде повече цветове, като някои надскочиха 100 нюанса. Това обаче, според повечето гримьори, е напълно излишно, защото само предизвиква допълнително объркване за клиента и намаля вниманието на компаниите върху разработката на формулата.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим24 ФЕВРУАРИ 2020

Ружове, които професионалните гримьори обожават

Нюансите им са прекрасно нежни и изкушаващи, а покритието върху кожата е естествено свежо и трайно

Грим14 ФЕВРУАРИ 2020

Какъв фон дьо тен използват звездите в Холивуд

Ето техните любими брандове и точните нюанси, които избират

Грим07 ФЕВРУАРИ 2020

Време е всички да пробваме оранжеви сенки

Цветът стои прекрасно на младата актриса Флорън Пю, а в използването му има две малки тънкости. Споделяме ги с вас в статията:

Грим16 ЯНУАРИ 2020

Грим триковете, които правят миглите страхотни

За поглед, който ще бъде запомнен!