Beauty : Грим14 ЮНИ 2019

Pat Mcgrath създаде първия си фон дьо тен

Формулата е била разработвана близо 25 години

Известният гримьор Pat Mcgrath пусна на пазара първия си фон дьо тен. Идеята му е да дава ефект “грим без грим”.

Pat Mcgrath e един от най-търсените гримьори в бюти индустрията. Тя е гримирала за множество модни ревюта и големи световни събития. До този момент е развивала формули за фон дьо тени в колаборация с марки като CoverGirl, Giorgio Armani и Max Factor, но никога сама. Днес тя постигна своята мечта с продукта Skin Fetish: Sublime Perfection foundation.

Гримьорката разказва, че е искала да създаде перфектният фон дьо тен, който да дава естествен завършек и да е подходящ за всяка жена. Затова е работила върху формулата над 25 години.

Преди да пусне на пазара финалния продукт, тя го изпробвала в няколко модни ревюта, както и върху Карди Би на спектакъла Met Gala.

Фон дьо тенът има 36 нюанса, които според Pat Mcgrath са най-добрата бройка, нужна й да създаде перфектния ефект за всеки тип кожа.

“Според професионалистите, това е подходящата бройка. Толкова цвята ще ми трябват, ако искам да покрия целия свят”, казва тя.

От както Риана създаде своите продукти за хора с всеки тип и цвят кожа, в бюти индустрията се образува състезание кой ще създаде повече цветове, като някои надскочиха 100 нюанса. Това обаче, според повечето гримьори, е напълно излишно, защото само предизвиква допълнително объркване за клиента и намаля вниманието на компаниите върху разработката на формулата.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим20 АВГУСТ 2019

Магията на класиката в грима, от CHANEL

Черното и бялото - това е абсолютът на CHANEL, напомня глобалният криейтив директор на грим подразделението на марката Лучия Пика

Грим03 АВГУСТ 2019

Най-актуалните червила за лятото

Ето и кои червила виждаме най-често този сезон

Грим02 АВГУСТ 2019

Откровенията на гримьора на Дженифър Лопес

Скот Барнс работи с певицата от години наред

Грим31 ЮЛИ 2019

Как да овладеем лятната грим визия без фон дьо тен?

Ето как да изглеждаме по-добре с по-малко продукти