Beauty : Грим16 СЕПТЕМВРИ 2015

Неочаквани грим-техники, в които звездните гримьори се кълнат

Ето как запазват макиажа на клиентите си за по-дълго време

Неочаквани грим-техники, в които звездните гримьори се кълнат

Интернет е пълен с различни съвети за това как да нанесем спиралата си за максимален ефект или пък как точно да се сдобием с по-наситено и дълготрайно червило. Но какво съветват професионалистите?

Когато стане дума за безупречен грим, никой не може да се сравнява с този, който звездите носят. Гримьорът Ерик Сото има няколко доказали се с времето трика, които понякога прилага върху своите клиенти. Прочетете какво съветва той и как решава внезапно възникналите кризисни ситуации, като липсата на хайлайтър например. 
Неочаквани грим-техники, в които звездните гримьори се кълнат
Нямате руж подръка? Смесете праймър (основа за грим) с малко от любимото ви течно червило, с подходящ цвят, и след това го нанесете внимателно с гъбичка за грим. Ако резултатът е прекалено наситен, можете да го блендирате с чистата страна на гъбата или с върховете на пръстите. Накрая трябва да се получи съвсем леко, полупрозрачно покритие, което ще издържи за цялата вечер. 
Една от популярните техники за нанасяне на червило е притискането на горната и долната устна, за по-добро разнасяне. Сото обаче препоръчва да се въздържате от това, тъй като по този начин не само разнасяте количеството продукт неравномерно, но и допълнително омазняване от естественото такова на устните. А в резултат, червилото не е никак трайно. Вместо това нанесете тънък слой както на горната, така и на долната устна, изчакайте да изсъхне, а след това отстранете излишното количество, като притиснете хартиена салфетка между устните. Ако желаете по-наситен нюанс, нанесете червило отново. 

Интересен трик за засилване на цвета на червилото (или за неговата коренна промяна), е нанасянето на сенки върху него. С дебела и пухкава четка вземете малко сенки и потупайте върху вече нанесения пласт. Сото съветва да използвате сенки в същия нюанс, но с металически блясък, за да накарате цвета да изпъкне, или една идея по-тъмен нюанс, за да постигнете така модерния в момента омбре ефект. Сенките ще попият бързо и по този начин червилото ще се запази за дълго време. 

Неочаквани грим-техники, в които звездните гримьори се кълнат

Когато нанесете хайлайтър, за да подчертаете контурите на лицето и да придадете блясък на най-издадените му части (като скулите и костта под веждите), резултатът е страхотен, но до края на деня той може да изгуби своята наситеност. За да си направите свой собствен озаряващ продукт, смесете прозрачни сенки с перлен блясък с праймър, а след това нанесете микса на същите зони, с помощта на пръстите си. Ще се изненадате колко дълготраен е той!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Тези звезди ще ви вдъхновят да се подстрижете на черта
Грим23 ЮНИ 2020

Съветите на Ашли Бенсън за ежедневна визия с малко продукти

Актрисата също се включи във видео рубриката на Vogue и ни показа бюти рутината си

Must Have: Дълготрайното червило, което не изсушава устните
Грим11 ЮНИ 2020

Must Have: Дълготрайното червило, което не изсушава устните

Бюджетното червило, което ще остане с вас до края на деня

Нов летен тренд - мигли в цветовете на дъгата
Грим18 МАЙ 2020

Нов летен тренд - мигли в цветовете на дъгата

Постоянно говорим да погледнем от цветната страна на нещата... сега можем да го направим буквално

makeup
Грим16 МАЙ 2020

Лесни идеи за летен грим от любимите ни топмодели

Даутцен, Елза, Адриана и Джоан са вдъхновението, което ни трябва, за да създадем страхотни макиаж визии още сега!