Beauty : Грим09 ЮЛИ 2018

Най-големите фалове в грима през лятото

Бъдете пестеливи в количеството и изберете правилните формули

"Нещо шареничко" - Някои момичета залитат смело в тюркоазената и кораловата гама, защото смятат тези цветове за "много летни" и ги свързват с отпускарско безгрижие. Но истината е, че те отиват най-вече на много млади дами, и то използвани като лек акцент. Ако решите да експериментирате, по-добре бъдете много пестеливи с количествата.

Плътен слой фон дьо тен - Шансът да се задържи върху лицето ви в горещините не е голям, а и изглежда като маска на слънцето. За лятото най-подходящи са леките, хидратиращи формули с полупрозрачно покритие.

Full Face - Или грим от-до, с плътен слой фон дьо тен, коректор под очите, руж, очна линия, изписани вежди... Това е просто твърде много, особено през летния сезон. Спрете се на по-лека и естествена визия, освен ако не четете вечерната емисия новини по телевизията.

Твърде много хайлайтър - Този продукт се оказа по-пристрастяващ и от шоколада за някои дами. Пленени от сияйния ефект върху кожата, се случва да прекалим с озаряването, особено когато искаме да подчертаем летния загар. Най-добрият ефект обаче се получава когато акцентираме леко не повече от две зони - например върха на скулите и зоната под веждите. Останалата част от грима оставете матов.

Твърде светли нюанси - Когато лицето добие бронзов загар, сменете фон дьо тена и коректора с малко по-тъмен нюанс. Ако пропуснете тази стъпка, гримът ви ще стои неестествено блед върху лицето и ефектът е комичен.

Размазана спирала - Черната спирала и моливът за очи през лятото трябва да са водоустойчиви. Иначе още в ранния следобед ще се размажат върху клепачите, включително под окото, придавайки уморен и нечистоплътен вид.

Автобронзант на петна - Бронзантът стои най-естествено и равномерно, когато го нанасяме върху ексфолирана и добре подсушена кожа. Количеството нека бъде пестеливо.

Летният сезон по традиция ни изкушава да бъдем една идея по-смели в избора на дрехи и в грима си.

Иска ни се да сме по-секси, кожата да е по-бляскава, да добавим малко цвят…

А тънкостите са в това да знаем кога да спрем и да сме подбрали умело формулите и нюансите на продуктите в несесера си. В противен случай можем да допуснем доста грешки и да отнесем учудени погледи на улицата.

Запомнете, че не всичко от инстаграм изглежда толкова добре в ежедневието, а за най-честите грешки, които да избягвяте, прочетете в галерията!

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим11 АПРИЛ 2019

Гримьорите искат да спрем да нанасяме спирала

Отива ли си този продукт, без който досега мислехме, че не можем?

Грим09 АПРИЛ 2019

Грим за жените със сини очи

Клишето, че не можете да носите сини сенки, съвсем не е валидно, но имате и още красиви възможности

Грим29 МАРТ 2019

Синята спирала пак ще бъде на мода през 2019

Цветните мигли рядко се виждат в ежедневния грим, но според този звезден гримьор, това ще се промени.