Beauty : Грим27 ЮНИ 2019

Най-големите фалове в грима през лятото

Бъдете пестеливи в количеството и изберете правилните формули

"Нещо шареничко" - Някои момичета залитат смело в тюркоазената и кораловата гама, защото смятат тези цветове за "много летни" и ги свързват с отпускарско безгрижие. Но истината е, че те отиват най-вече на много млади дами, и то използвани като лек акцент. Ако решите да експериментирате, по-добре бъдете много пестеливи с количествата.

Плътен слой фон дьо тен - Шансът да се задържи върху лицето ви в горещините не е голям, а и изглежда като маска на слънцето. За лятото най-подходящи са леките, хидратиращи формули с полупрозрачно покритие.

Full Face - Или грим от-до, с плътен слой фон дьо тен, коректор под очите, руж, очна линия, изписани вежди... Това е просто твърде много, особено през летния сезон. Спрете се на по-лека и естествена визия, освен ако не четете вечерната емисия новини по телевизията.

Твърде много хайлайтър - Този продукт се оказа по-пристрастяващ и от шоколада за някои дами. Пленени от сияйния ефект върху кожата, се случва да прекалим с озаряването, особено когато искаме да подчертаем летния загар. Най-добрият ефект обаче се получава когато акцентираме леко не повече от две зони - например върха на скулите и зоната под веждите. Останалата част от грима оставете матов.

Твърде светли нюанси - Когато лицето добие бронзов загар, сменете фон дьо тена и коректора с малко по-тъмен нюанс. Ако пропуснете тази стъпка, гримът ви ще стои неестествено блед върху лицето и ефектът е комичен.

Размазана спирала - Черната спирала и моливът за очи през лятото трябва да са водоустойчиви. Иначе още в ранния следобед ще се размажат върху клепачите, включително под окото, придавайки уморен и нечистоплътен вид.

Автобронзант на петна - Бронзантът стои най-естествено и равномерно, когато го нанасяме върху ексфолирана и добре подсушена кожа. Количеството нека бъде пестеливо.

Летният сезон по традиция ни изкушава да бъдем една идея по-смели в избора на дрехи и в грима си.

Иска ни се да сме по-секси, кожата да е по-бляскава, да добавим малко цвят…

А тънкостите са в това да знаем кога да спрем и да сме подбрали умело формулите и нюансите на продуктите в несесера си. В противен случай можем да допуснем доста грешки и да отнесем учудени погледи на улицата.

Запомнете, че не всичко от инстаграм изглежда толкова добре в ежедневието, а за най-честите грешки, които да избягвяте, прочетете в галерията!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим15 ОКТОМВРИ 2019

Есента запазва цветовете на лятото с новата грим тенденция

Наричат я с име, което също носи лятното настроение - "сълзи на русалка"

Грим07 ОКТОМВРИ 2019

Правилните стъпки към избора на перфектното телесно червило

Как да пазарувате, къде да го изпробвате и с какво да го съобразите

Грим03 ОКТОМВРИ 2019

Гримът на Chanel SS2020 беше ода на френската изисканост

Свежи скули и устни и естествена красота

Грим03 ОКТОМВРИ 2019

Разкриха грим колаборацията на LÓreal с Карл Лагерфелд

Креативният директор на Chanel е работил върху тази гирм колекция преди смъртта си