Beauty : Грим03 СЕПТЕМВРИ 2019

Малки грим трикове с голям ефект

Не е нужно да сте виртуози с четката, за да ги прилагате в ежедневието си

Най-добрият съвет, който някога сме чували по отношение на макиажа, е да се стараем чрез него да подчертаем нещата в лицето си, които харесваме, вместо да се опитваме да прикрием тези, които не обичаме толкова.

И въпреки това гримът е създаден, за да ни превърне в най-добрите версии на себе си. И изобщо не е задължително да сме професионалисти, за да постигнем по-оформени скули, по-изразителен поглед или по-плътни устни например.

Правилните продукти, нанесени по правилния начин, постигат чудеса. А именно за тези малки чудеса, по-познати като грим трикове, си говорим днес…

Хайлайтър в правилните зони 

Този продукт е истинско чудо, стига да знаете къде точно да го нанесете. За да озарите погледа, нанесете хайлайтър във вътрешния ъгъл на окото, в центъра на горния клепач и върху костта (под извивката) на веждата. За още по-голям ефект нанесете молив за очи в телесен (или друг светъл) цвят върху линията на долните мигли. Тези трикове са чудесни за дните, в които искате “по-събуден” вид или просто не сте успели да се наспите достатъчно.

Триковете на Джесика Алба за грим без грим

Използвайте очната линия спрямо формата на очите

Ако очите ви са разположени близо, нанасяйте очната линия отвътре към външните ъгли на клепачите. Този трик действа като “стрелички”, които разделечават очите. Ако имате паднал клепач, нанесете по-дебела очна линия, за да бъде по-забележима. Очите с бадемова форма са подходящи за драматична и силно изтеглена навън очна линия. А ако очите ви са малки, внимателно нанесете тънка линия от туша и на долния клепач.

За по-обемни устни, които не изглеждат фалшиво

Едно от най-подценяваните неща в грижата за устните е ексфолирането. А всъщност, когато искаме те да са гладки и обемни, винаги трябва да започваме от него. По този начин създаваме гладко платно, върху което да рисуваме с червилото или глоса. Хайлайтърът в центъра на горната устна също е must, а също и моливът. Използвайте такъв в цвят близък до естествения, а ако не можете да откриете същия, заложете на една идея по-тъмен.

Уловете светлината и дефинирайте

Ето още един трик от гримьорите: за по-0бемни устни, след като сте нанесли червилото, нанесете хайлайтър в центъра им. Тази техника действа по същия начин, както и нанасянето на малко глос, което беше популярно преди години. Блестящите частици в хайлайтъра улавят светлината в центъра на устните и ги правят по-обемни. А когато приключите с нанасянето на червилото, очертайте външните ъгли на устните с фина четка и коректор.

Новият бюти тренд – маски за бюст

Глос върху скулите? Защо не! 

Ако искате да дефинирате чертите на лицето, но без да се впускате в контуриране, използвайте малко глос или обикновен (безцветен) балсам за устни. Нанесете го върху най-изпъкналата част на скулите, за да улавя светлината. Така само с едно движение ще постигнете същия ефект.

Скулптурирайте с бронзант

Само няколко движения с четка с бронзант оптически ще смалят лицето и ще затоплят тена. Зоните, върху които трябва да се фокусирате, са: по линията на челюстта, под скулите, слепоочията, от двете страни на носа. Каквото е останало от продукта разнесете върху клепачите, за съвсем лек цвят, без нужда от сенки.

Как да задържим летния тен възможно най-дълго

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим14 ФЕВРУАРИ 2020

Какъв фон дьо тен използват звездите в Холивуд

Ето техните любими брандове и точните нюанси, които избират

Грим07 ФЕВРУАРИ 2020

Време е всички да пробваме оранжеви сенки

Цветът стои прекрасно на младата актриса Флорън Пю, а в използването му има две малки тънкости. Споделяме ги с вас в статията:

Грим16 ЯНУАРИ 2020

Грим триковете, които правят миглите страхотни

За поглед, който ще бъде запомнен!

Грим30 ДЕКЕМВРИ 2019

Кой е най-добрият начин за нанасяне на фон дьо тен?

С четка, с гъбичка или с пръсти? Ето какво казва един професионален гримьор