Beauty : Грим03 СЕПТЕМВРИ 2019

Малки грим трикове с голям ефект

Не е нужно да сте виртуози с четката, за да ги прилагате в ежедневието си

Най-добрият съвет, който някога сме чували по отношение на макиажа, е да се стараем чрез него да подчертаем нещата в лицето си, които харесваме, вместо да се опитваме да прикрием тези, които не обичаме толкова.

И въпреки това гримът е създаден, за да ни превърне в най-добрите версии на себе си. И изобщо не е задължително да сме професионалисти, за да постигнем по-оформени скули, по-изразителен поглед или по-плътни устни например.

Правилните продукти, нанесени по правилния начин, постигат чудеса. А именно за тези малки чудеса, по-познати като грим трикове, си говорим днес…

Хайлайтър в правилните зони 

Този продукт е истинско чудо, стига да знаете къде точно да го нанесете. За да озарите погледа, нанесете хайлайтър във вътрешния ъгъл на окото, в центъра на горния клепач и върху костта (под извивката) на веждата. За още по-голям ефект нанесете молив за очи в телесен (или друг светъл) цвят върху линията на долните мигли. Тези трикове са чудесни за дните, в които искате “по-събуден” вид или просто не сте успели да се наспите достатъчно.

Триковете на Джесика Алба за грим без грим

Използвайте очната линия спрямо формата на очите

Ако очите ви са разположени близо, нанасяйте очната линия отвътре към външните ъгли на клепачите. Този трик действа като “стрелички”, които разделечават очите. Ако имате паднал клепач, нанесете по-дебела очна линия, за да бъде по-забележима. Очите с бадемова форма са подходящи за драматична и силно изтеглена навън очна линия. А ако очите ви са малки, внимателно нанесете тънка линия от туша и на долния клепач.

За по-обемни устни, които не изглеждат фалшиво

Едно от най-подценяваните неща в грижата за устните е ексфолирането. А всъщност, когато искаме те да са гладки и обемни, винаги трябва да започваме от него. По този начин създаваме гладко платно, върху което да рисуваме с червилото или глоса. Хайлайтърът в центъра на горната устна също е must, а също и моливът. Използвайте такъв в цвят близък до естествения, а ако не можете да откриете същия, заложете на една идея по-тъмен.

Уловете светлината и дефинирайте

Ето още един трик от гримьорите: за по-0бемни устни, след като сте нанесли червилото, нанесете хайлайтър в центъра им. Тази техника действа по същия начин, както и нанасянето на малко глос, което беше популярно преди години. Блестящите частици в хайлайтъра улавят светлината в центъра на устните и ги правят по-обемни. А когато приключите с нанасянето на червилото, очертайте външните ъгли на устните с фина четка и коректор.

Новият бюти тренд – маски за бюст

Глос върху скулите? Защо не! 

Ако искате да дефинирате чертите на лицето, но без да се впускате в контуриране, използвайте малко глос или обикновен (безцветен) балсам за устни. Нанесете го върху най-изпъкналата част на скулите, за да улавя светлината. Така само с едно движение ще постигнете същия ефект.

Скулптурирайте с бронзант

Само няколко движения с четка с бронзант оптически ще смалят лицето и ще затоплят тена. Зоните, върху които трябва да се фокусирате, са: по линията на челюстта, под скулите, слепоочията, от двете страни на носа. Каквото е останало от продукта разнесете върху клепачите, за съвсем лек цвят, без нужда от сенки.

Как да задържим летния тен възможно най-дълго

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим16 НОЕМВРИ 2019

Тайните на сполучливата есенна грим визия

Съветите на гримьорите за успешна визия

Грим12 НОЕМВРИ 2019

Смели и наситени цветове и блясък в есенно-зимния макияж

Актуален е гримът само с един, но наситен акцент. Както и цялостната грим визия, постигната само с един продукт за цялото лице!

Грим10 НОЕМВРИ 2019

Нещата, които гримьорите никога не правят

Пробвате ли фон дьо тена върху ръката си? Те не биха то сторили!

Грим06 НОЕМВРИ 2019

Странните факти, които не знаете за червилото

Всяка година, в света се купуват 900 милиона червила