Beauty : Грим22 МАРТ 2018

Малки грим трикове с голям ефект

Не е нужно да сте виртуози с четката, за да ги прилагате в ежедневието си

Най-добрият съвет, който някога сме чували по отношение на макиажа, е да се стараем чрез него да подчертаем нещата в лицето си, които харесваме, вместо да се опитваме да прикрием тези, които не обичаме толкова.

И въпреки това гримът е създаден, за да ни превърне в най-добрите версии на себе си. И изобщо не е задължително да сме професионалисти, за да постигнем по-оформени скули, по-изразителен поглед или по-плътни устни например.

Правилните продукти, нанесени по правилния начин, постигат чудеса. А именно за тези малки чудеса, по-познати като грим трикове, си говорим днес…

Точно 5 минути ще ви трябват за ежедневния грим на Роузи Хънтингтън-Уайтли

Хайлайтър в правилните зони 

Този продукт е истинско чудо, стига да знаете къде точно да го нанесете. За да озарите погледа, нанесете хайлайтър във вътрешния ъгъл на окото, в центъра на горния клепач и върху костта (под извивката) на веждата. За още по-голям ефект нанесете молив за очи в телесен (или друг светъл) цвят върху линията на долните мигли. Тези трикове са чудесни за дните, в които искате “по-събуден” вид или просто не сте успели да се наспите достатъчно.

Красиви на 30: Как да действаме с грима?

 

Използвайте очната линия спрямо формата на очите

Ако очите ви са разположени близо, нанасяйте очната линия отвътре към външните ъгли на клепачите. Този трик действа като “стрелички”, които разделечават очите. Ако имате паднал клепач, нанесете по-дебела очна линия, за да бъде по-забележима. Очите с бадемова форма са подходящи за драматична и силно изтеглена навън очна линия. А ако очите ви са малки, внимателно нанесете тънка линия от туша и на долния клепач.

За по-обемни устни, които не изглеждат фалшиво

Едно от най-подценяваните неща в грижата за устните е ексфолирането. А всъщност, когато искаме те да са гладки и обемни, винаги трябва да започваме от него. По този начин създаваме гладко платно, върху което да рисуваме с червилото или глоса. Хайлайтърът в центъра на горната устна също е must, а също и моливът. Използвайте такъв в цвят близък до естествения, а ако не можете да откриете същия, заложете на една идея по-тъмен.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим19 ЮЛИ 2019

Лесни трикове, с които коректорът издържа цял ден

Едно от най-важните неща е да уцелите точното количество

Грим27 ЮНИ 2019

Най-големите фалове в грима през лятото

Бъдете пестеливи в количеството и изберете правилните формули

Грим25 ЮНИ 2019

Избираме любимото си червило според характера си

Червилото, към което посягаме най-често избираме не според цветът на кожата си, а според характера

Грим17 ЮНИ 2019

Двете големи грешки при нанасянето на пудра

Състаряват видимо лицето