Beauty : Грим19 ЮЛИ 2019

Лесни трикове, с които коректорът издържа цял ден

Едно от най-важните неща е да уцелите точното количество

Харесваме идеята вместо пълно покритие на лицето с фон дьо тен, да носим в ежедневието си само коректор.

Така спестяваме време, като коригираме и озаряваме само зоните, които наистина се нуждаят от това. Обикновено тези места са около очите, покрай ноздрите, брадичката, средата на челото.

Три лесни правила ще задържат покритието през целия ден:

1. Не прекалявайте с количеството продукт. Понякога се изкушаваме да нанесем повече, за да покрием несъвършенствата още по-добре. Получава се обаче обратен ефект – плътният слой изглежда неестествено върху кожата и ни състарява, а освен това има голям риск да се размаже само след час-два.

Сложете върху четката или пръстите си съвсем малко коректор. След това потупайте кожата внимателно, за да я покриете с фин воал. По-малкото е повече тук важи с пълна сила.

В Sephora можете да намерите различни видове бази за грим. Относно коректорите, заклети фенове сме на Double Wear на Estee Lauder – малко количество е достатъчно да покрие напълно сенките под очите или зачервяванията, при това с впечатляващо дълготраен ефект.

2. Използвайте праймър. Има специални продукти за околоочен контур, ако там имате най-очевидна нужда от коригиране. Има и такива, които са подходящи за цялото лице. Общото е, че изглаждат кожата и я подготвят да задържи по-добре следващите продукти.

3. Сложете малко пудра и ПРЕДИ да нанесете коректор. Едно леко докосване с четката е достатъчно – след това нанесете с потупващи движения коректора отгоре. Финият пудрен слой ще помогне на коректора да полепне и да “стегне” по-добре върху кожата. Отгоре фиксирайте с още един фин слой пудра.

Тук ключът е да действате с финес – много малко пудра. Иначе рискувате да придадете на кожата си мъртвешки сух вид и да подчертаете и най-леките бръчици и линии. (Петя Бондокова)

7 от най-добрите грим продукти на достъпни цени!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим20 АВГУСТ 2019

Магията на класиката в грима, от CHANEL

Черното и бялото - това е абсолютът на CHANEL, напомня глобалният криейтив директор на грим подразделението на марката Лучия Пика

Грим03 АВГУСТ 2019

Най-актуалните червила за лятото

Ето и кои червила виждаме най-често този сезон

Грим02 АВГУСТ 2019

Откровенията на гримьора на Дженифър Лопес

Скот Барнс работи с певицата от години наред

Грим31 ЮЛИ 2019

Как да овладеем лятната грим визия без фон дьо тен?

Ето как да изглеждаме по-добре с по-малко продукти