Beauty : Грим19 ЮЛИ 2019

Лесни трикове, с които коректорът издържа цял ден

Едно от най-важните неща е да уцелите точното количество

Харесваме идеята вместо пълно покритие на лицето с фон дьо тен, да носим в ежедневието си само коректор.

Така спестяваме време, като коригираме и озаряваме само зоните, които наистина се нуждаят от това. Обикновено тези места са около очите, покрай ноздрите, брадичката, средата на челото.

Три лесни правила ще задържат покритието през целия ден:

1. Не прекалявайте с количеството продукт. Понякога се изкушаваме да нанесем повече, за да покрием несъвършенствата още по-добре. Получава се обаче обратен ефект – плътният слой изглежда неестествено върху кожата и ни състарява, а освен това има голям риск да се размаже само след час-два.

Сложете върху четката или пръстите си съвсем малко коректор. След това потупайте кожата внимателно, за да я покриете с фин воал. По-малкото е повече тук важи с пълна сила.

В Sephora можете да намерите различни видове бази за грим. Относно коректорите, заклети фенове сме на Double Wear на Estee Lauder – малко количество е достатъчно да покрие напълно сенките под очите или зачервяванията, при това с впечатляващо дълготраен ефект.

2. Използвайте праймър. Има специални продукти за околоочен контур, ако там имате най-очевидна нужда от коригиране. Има и такива, които са подходящи за цялото лице. Общото е, че изглаждат кожата и я подготвят да задържи по-добре следващите продукти.

3. Сложете малко пудра и ПРЕДИ да нанесете коректор. Едно леко докосване с четката е достатъчно – след това нанесете с потупващи движения коректора отгоре. Финият пудрен слой ще помогне на коректора да полепне и да “стегне” по-добре върху кожата. Отгоре фиксирайте с още един фин слой пудра.

Тук ключът е да действате с финес – много малко пудра. Иначе рискувате да придадете на кожата си мъртвешки сух вид и да подчертаете и най-леките бръчици и линии. (Петя Бондокова)

7 от най-добрите грим продукти на достъпни цени!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим12 НОЕМВРИ 2019

Смели и наситени цветове и блясък в есенно-зимния макияж

Актуален е гримът само с един, но наситен акцент. Както и цялостната грим визия, постигната само с един продукт за цялото лице!

Грим10 НОЕМВРИ 2019

Нещата, които гримьорите никога не правят

Пробвате ли фон дьо тена върху ръката си? Те не биха то сторили!

Грим06 НОЕМВРИ 2019

Странните факти, които не знаете за червилото

Всяка година, в света се купуват 900 милиона червила

Грим29 ОКТОМВРИ 2019

Великолепната седморка: 7 четки за грим за всяка жена

Наричат ги още "капсулния гардероб" в макияжа