Beauty : Грим27 ФЕВРУАРИ 2018

Красиви на 30: Как да действаме с грима?

Или нашите съвети за избора на фон дьо тен, правилната техника за нанасяне на червило, спирала и още…

В тийнейджърските ни години, че дори и в 20-те, beauty експериментите са не само позволени – те са задължителни.

Това е времето, от което всяка от нас трябва да се възползва, за да опознае себе си, стила си, че дори и спецификите на лицето си. Но когато навлезем в 30-те, вече добре трябва да знаем къде приключват експериментите и къде започват изпитаните техники и продукти, съставящи ежедевния ни ритуал за красота.

От къде да започнем? 

Как да носим ярко червило

Когато навлезем в 30-тото десетилетие от живота си, вече трябва да сме наясно как да използваме най-важната част от женския грим – червилото. Което автоматично значи, че трябва да сме открили и перфектния нюанс червено, който отива на подтона на кожата и цвета на косата ни. Дали ще бъде класическо, с оранжеви или малинови тонове, или пък в цвят бордо, това зависи изцяло от лчните предпочитания на всяка дама. Но е важно винаги да можете да разчитате на него, дори (и най-вече) когато носите съвсем обикновено обклекло.

На какви упражнения да наблегнат момичетата на 30

Как да го запазим през деня

Да, подходящият цвят е много важен. Но още по-важно е да открием и формулата, която издържа през целия ден. В тази задача на помощ идват и моливите за устни, както и прозрачната пудра. Матовите червила по принцип са по-трайни, но и доста по-изсушаващи. Тези с балсам във формулата си пък са склонни да се размазват. Независимо какво ще изберете, важно е да започнете с молив, но забележете – в нюанс, близък до този на устните ви. Очертайте ги, нанесете го по цялата повърхност, а след това сложете червилото. Излишното количество попийте с хартиена салфетка, а накрая завършете с прозрачна пудра.

Как да имаме красиви, но не и ронещи се мигли

Малък съвет: винаги използвайте две спирали. Започнете с тази за обем, която да повдигне миглите от корена и да подчертае всяка отделно. След това нанасяйте тази с удължаващата формула. Добра идея е и да е водоустойчива.

Нещата, които стилните жени на 30 никога не носят

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим20 АВГУСТ 2019

Магията на класиката в грима, от CHANEL

Черното и бялото - това е абсолютът на CHANEL, напомня глобалният криейтив директор на грим подразделението на марката Лучия Пика

Грим03 АВГУСТ 2019

Най-актуалните червила за лятото

Ето и кои червила виждаме най-често този сезон

Грим02 АВГУСТ 2019

Откровенията на гримьора на Дженифър Лопес

Скот Барнс работи с певицата от години наред

Грим31 ЮЛИ 2019

Как да овладеем лятната грим визия без фон дьо тен?

Ето как да изглеждаме по-добре с по-малко продукти