Beauty : Грим11 АПРИЛ 2019

Гримьорите искат да спрем да нанасяме спирала

Отива ли си този продукт, без който досега мислехме, че не можем?

Тази нова тенденция е нещо като ревюлюция в грима. Защото ни кара да изключим точно този грим продукт, който всички смятахме за задължителен – спиралата.

Световните гримьори в момента преоткриват красотата на очите без никаква спирала.

Нещо повече, те са убедени, че погледът може даже да изглежда по-отпочинал и нежен, когато сме гримирани само със сенки. Ние междувременно си спомнихме, че още през 2015-а година актрисата Ума Търман се появи на червен килим с точно такава визия. Лицето на звездата от “Криминале” бе с минимум макияж, вероятно само малко коректор за изравняване на тена, както и червило в телесен цвят и малко кафеникави сенки.

Прическите, които всички мъже смятат за секси

Тогава гримът на Ума изглеждаше странен и дори накара всички да се питат какво се е случило с лицето й и дали не си е инжектирала филъри.

Самата тя се почувства длъжна да обясни, че няма никакви хирурчически намеси по лицето си. Просто гримът й е толкова лек и нетипичен, че я кара да изглежда много различна и чувствително подмладена.

Сред привържениците на тази визия в момента е топ гримьорът Том Пешо, както и Иван Гомес, визажистът на Chanel за Испания.

Ключът към красивия грим “без грим”

И двамата са на мнение, че черната спирала подчертава погледа, но не е задължително да прави очите по-красиви, дори може да им придаде остър или уморен вид.

Техниката за гримиране без спирала:

Да, наистина можете да гримирате очите си красиво, дори и без спирала, дори вечер. Ето трите стъпки, които препоръчва Иван Гомес за целта:

  1. Стратегически нанесен светъл коректор, който да прикрие тъмните кръгове и оптически да отвори и “повдигне” очите.
  2. Сенки в мек кафяв нюанс, нанесени точно в основата на миглите на горния клепач.
  3. Ививане на миглите.

И воала! Това е всичко, което ви е нужно за деликатно акцентирани очи, които изглеждат отпочинали, а в погледа има повече топлина.

Тенденцията напълно се вписва във все по-популярната нагласа за използване на минимум продукти. Изглежда, че както звездите, така и обикновените жени имат нужда да си починат от ежедневните едночасови процедури по гримиране, които включват пластове коректор, фон дьо тен, контуриране, хайлайтване, попълване на веждите, опушване на погледа, “печене” на грима и какво ли още не.

И да, има нещо толкова освобождаващо в това да можеш да изглеждаш максимално естествена. Както и в това да няма “задължителни” продукти. Не мислите ли?

Заменете четката си за фон дьо тен с четка за хайлайтър

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим15 ОКТОМВРИ 2019

Есента запазва цветовете на лятото с новата грим тенденция

Наричат я с име, което също носи лятното настроение - "сълзи на русалка"

Грим07 ОКТОМВРИ 2019

Правилните стъпки към избора на перфектното телесно червило

Как да пазарувате, къде да го изпробвате и с какво да го съобразите

Грим03 ОКТОМВРИ 2019

Гримът на Chanel SS2020 беше ода на френската изисканост

Свежи скули и устни и естествена красота

Грим03 ОКТОМВРИ 2019

Разкриха грим колаборацията на LÓreal с Карл Лагерфелд

Креативният директор на Chanel е работил върху тази гирм колекция преди смъртта си