Beauty : Грим25 МАРТ 2020

Гримовете и четките могат да бъдат развъдник на бактерии

Дезинфекцираме всичко, но понякога пропускаме най-важното

Може ли фон дьо тенът ви да задържи вируса в себе си?

Вече знаем, че трябва да наблегнем на честото миене на ръце, но е еднакво важно да правим същото и с всичко от несесера за гримове. И имаме предвид не само четките, но и гримовете.

Може би сте от примерните момичета, които са достатъчно дисциплинирани да чистят четките си всяка седмица, но много по-малко от нас правят същото и със самите продукти.

Обикновено върху тях се събират много бактерии, защото ги носим със себе си  в дамската чанта, пътуваме с тях, постоянно посягаме към тях и много лесно можем да им пренесем микроби от ръцете си, ако не сме ги почистили непосредствено преди да ги използваме.

Експертите съветват да сме особено внимателни по време на пандемията и да почистваме гримовете и четките два пъти седмично, за да елиминираме възможността да нанесем микробите върху лицето си.

По отношение на съдържанието на продуктите експертите все още не са сигурни дали вирусните бактерии могат да се задържат в грима. Много хора предпочетоха да изхвърлят част от продуктите, които са използвали, когато са били на пътешествие в началото на пандемията.

Към този момент д-р Анджела Расмусен, вирусолог от Колумбийския университет, съветва да изхвърлим продуктите си единствено, ако сме боледували от COVID-19 и вече се възстановяваме.

Във всички други случаи тя съветва единствено да спазваме сериозна хигиена – да измиваме ръцете и по възможност лицето си преди да се гримираме и да дезинфектираме продуктите и четките, които използваме.

Ето и как да почистваме четките си правилно: Как да почиствате четките за грим

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим21 МАРТ 2020

Пролетен тренд в грима - още по-цветни визии

Очният грим вече стига и до веждите

Грим11 МАРТ 2020

Естествената красота на французойките

Базата за грим, устните, очите - да ги подчертаем като beauty гуруто Violette

Грим11 МАРТ 2020

Гледайте грим тюториала, който счупи социалните мрежи

Клипчето има 1.2 милиона гледания в Туитър

Грим24 ФЕВРУАРИ 2020

Ружове, които професионалните гримьори обожават

Нюансите им са прекрасно нежни и изкушаващи, а покритието върху кожата е естествено свежо и трайно