Slow Âge – ново поколение грижа от Vichy

Силата на актиоксидантите, пробиотиците и термалната вода се срещат, за да забавят стареенето на кожата

Slow Âge - ново поколение грижа от Vichy

Ежедневно отвсякъде ни заливат реклами, статии и съвети, чиято основна тема е забързаният начин на живот, станал синоним на модерното общество. 

Несъмнено сте наясно колко вреден е стресът, който той носи със себе си. Вреден за физическото и психическото ни състояние, за отношенията с околните, за красотата ни.

Има пряка връзка между живота на бързи обороти и остаряването. Докато се храним на крак, непрекъснато се състезаваме с времето, лишаваме се от почивка и сън, от моментите, посветени на близките ни хора, всъщност се лишаваме и от младостта си. С времето безмилостната умора започва да се чете по лицето ни именно тогава си даваме сметка за цената, която сме платили.

Slow Âge - ново поколение грижа от Vichy
Забавете темпото. Щастието се опитва да ви настигне. 

Редица проучвания доказват, че когато съзнателно се опитаме да забавим темпото, тялото ни се отплаща. Рискът от редица болести намалява, включително високо кръвно налягане и затлъстяване. Чувстваме се по-добре, живеем по-добре, храним се по-добре. Остаряваме по-добре. 

Именно Slow революцията вдъхновява лаборатории Vichy да създадат новата грижа Slow Âge

Slow Âge - ново поколение грижа от Vichy

Започвайки от борбата с външните фактори, ускоряващи остаряването на кожата, те дефинират действието на UV лъчите като пагубно. Незащитената от вредните слънчеви лъчи кожа старее в пъти по-бързо, тъй като влакната (еластин) в нея се увреждат, а нивата на колаген намаляват. Ето защо Slow Âge разчита на фотопротекция, обединяваща в себе си филтърна система със SPF 25 и PPD 12.4. И не, серията не носи със себе си неприятното усещане, което мисълта за всеки подобен продукт извиква в ума ни. Активните съставки са комбинирани с восъци и силициев диоксид, и така формулата оптимизира абсорбцията на кожата, оставяйки я кадифено мека след употреба. И като заговорихме за тях…

Активните съставки 

Slow Âge - ново поколение грижа от Vichy

Силата на актиоксидантите в екстракта Baicalin 

Растението Baicalin идва от региона Шанси, Китай, чийто климат се характеризира със силно UV лъчение и студено време. На неблагоприятните природни условия Baicalin държи своята забележителна устойчивост, а силата му се крие в корените. Любопитен факт е, че то е едно от 50-те ключови растения в китайската медицина. След редица изследвания лабораториите на Vichy, доказват, че неговият спектър е по-мощен от класическите актиоксиданти като витамин С и витамин Е.

Силата на пробиотиците в деривата Bifidus

Тези микроорганизми са безценни за здравето ни и в последните години тяхната сила е обект на редица изследвания. Bifidus е производно от пробиотик, получено от ферментацията на бактерията Bifidobacterium Longum. Той има свойствата да подсилва защитната бариера на кожата, правейки я по-устойчива на влиянията на околната среда.

Силата на термална минерализираща вода Vichy

Това е основната съставка на всеки заздравяващ кожата продукт на Vichy. Формулата й, обогатена с 15 минерала. Извлечена от сърцето на френските вулкани, тя балансира, укрепва и регенерира кожата, като я прави по-силна и по-устойчива на агресивните външни фактори.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY ПРОДУКТИ

Вдъхновено от Виктория Бекъм: Бял маникюр за лятото
Beauty новини26 ЮЛИ 2020

Вдъхновено от Виктория Бекъм: Бял маникюр за лятото

Заложете на класата с нежната идея на дизайнерката.

Всичко за съставките в слънцезащитата
Beauty продукти29 ЮНИ 2020

Всичко за съставките в слънцезащитата

Какви са най-често срещаните съставки и как те влияят на кожата ни?

Зодиакалният знак издава кой парфюм е подходящ за вас
Beauty продукти08 АПРИЛ 2020

Зодиакалният знак издава кой парфюм е подходящ за вас

Раците обичат успокояващи аромати, Лъвовете - цитрусови

MissBloom.bg ви подарява най-новия фотоепилатор за домашна употреба на Braun
Beauty продукти30 МАРТ 2020

MissBloom.bg ви подарява най-новия фотоепилатор за домашна употреба на Braun

В очакване на времето, в което ще се завърнем навън, можем да се погрижим за красотата си с дълготраен ефект