Uncategorized12 ДЕКЕМВРИ 2012

3 начина да подмладиш лицето си

Ботокс, хиалуронова киселина, мезотерапия: какво точно означава това

За тези подмладяващи терапии чуваме почти всекидневно, най-малкото защото клюкарските медии непрекъснато нищят коя звезда си е инжектирала ботокс и коя не.

За да се запознаеш с основната информация за най-наложилите се подмладяващи процедури, ние ти предлагаме кратки описания. И трите са нехирургични намеси, които суетните дами използват за отлагане на посещението при пластичния хирург.

Ботокс
Ботоксът, когато се инжектира правилно, може да придаде на лицето по-здрав и опънат вид. Представлява токсин, който временно блокира мимиката в съответната зона. Така си спестяваш гримаси, подчертаващи бръчките (например тези на челото, или пък около устните). По принцип не съществува ограничение на процедурите, могат да се правят цял живот, но не е препоръчително да се инжектира на едно и също място повече от два пъти в годината. Ефектът му трае 6 месеца, а ако се комбинира с мезотерапия този период става по-дълъг.

Хиалуронова киселина
Идеална е за бръчките около устата, освен това с нея се увеличава обема на устните (но това вече всички го знаем…). Ключът е в способността на хиалуроновата киселина да задържа вода и така да запазва плътността на кожата като я прави гладка и изпъната. Има два вида: хиалуронова киселина, извлечена от животни (от гребени на петли) и неживотински – биосинтезирани. Продължителността на ефекта е една година.

Мезотерапия
100% безопасен метод, който се състой в инжектирането на хиалуронова киселина, витамини и антиоксиданти във втория слой на кожата (дермата). Мезотерапията е особено ефективна при косопад, изтощена или оредяваща коса, целулит, стрии и белези. Ефектът трае около година.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА

Грим20 АВГУСТ 2019

Магията на класиката в грима, от CHANEL

Черното и бялото - това е абсолютът на CHANEL, напомня глобалният криейтив директор на грим подразделението на марката Лучия Пика

Новини20 АВГУСТ 2019

H&M и Richard Allan ни пренасят в света на ретро принтовете

Духът на 60-те е вдъхновил лимитираната колекция

Горещи новини20 АВГУСТ 2019

Кейт Хъдсън е готова за втори брак. Планират ли сватба?

Актрисата вярва, че символиката на брака е по-важна за децата, отколкото повечето двойки осъзнават