Какво кара всяка зодия да се съмнява в себе си

Всеки от знаците има своето слабо място

Чувството на несигурност е човешко и навестява всеки понякога.

В рамките на нормалното, то може да бъде полезно и да ни стимулира да се развиваме, като ставаме по-добри. Може обаче и да превземе съзнанието на човек и да доведе до ниско самочувствие и постоянни тревожни мисли. Особено когато поводът да се почувстваме несигурни ни е ударил точно по слабото място.

Кое е то за хората от различните зодии?

Овен – Съмняват се в себе си, когато усетят, че човекът до тях не ги обича достатъчно и не им се възхищава. Овните искат да бъдат герои за любимия си. Цялото това напъване да бъдат първи във всичко се корени именно в тази нужда.

Телец – Измъчват се от това дали са на ниво в материално и социално отношение. Когато са стабилни в този аспект, имат прекрасно самочувствие. Но ако се усъмнят, че не отговарят на общовалидния стандарт за успех, стават много потиснати.

Близнаци – Съмняват се в себе си, защото не могат да си простят грешките си в миналото. Твърде много се страхуват да не вземат отново грешно решение. Твърде интелигентни са и премислят всичко, затова се самобичуват за всеки, макат и дребен, провал.

Рак – Съмняват се в себе си заради близките си хора. Раците страдат от огромно чувство за вина, че не правят достатъчно за тези, които обичат. Най-несигурни са тогава, когато си позволят да направят нещо за себе си и да поставят своите нужди на първо място.

Лъв – Мисълта, че имат съперник ги удря под кръста. Не им личи, но Лъвовете са много ревниви и със силно собственическо чувство. Имат прекрасно самочувствие до момента, в който любимият им човек погледне друг/ друга или се разсмее на чужда шега…

Дева – Имат непостижимо високи очаквания към самите себе си и често се съмняват в себе си. Това е в самата природа на Девите и по-точно в техния перфекционизъм. Ако се научат да си прощават и да не превръщат всеки свои=й дребен провал в трагедия, ще бъдат по-уверени в себе си.

Везни – Твърде често се сравняват с другите. Везните са социални животни. Мерилото им за успех и щастие до такава степен зависи от другите, че сравненията могат да ги подлудят. Трябва да се научат да намират мечтания баланс първо вътре в себе си.

Скорпион  – Съмняват се в себе си, когато изпаднат в изолация. Скорпионите са много затворени в своя собствен емоционален свят и често имат нужда да останат сами, за да се заредят. Но когато потънат твърде дълго в такова състояние, стават мрачни и параноични и навсякъде виждат възможен провал.

Стрелец – Провалите в начинанията им причиняват дълбоко униние. Стрелците правят всичко с много вяра и желание и с голям ентусиазъм. Затова когато претърпят неуспех, изпадат в съмнения дали цялостната им житейска философия не е просто една глупост.

Козирог – Съмняват се в себе си, защото се вкопчват в стриктните планове. Като хора с големи амбиции и много конкретна идея за това какво и кога точно трябва да постигнат, Козирозите са уязвими и често се измъчват от притеснения. Ако се научат поне малко да импровизират, по-рядко ще се чувстват несигурни.

Водолей – Тяхното непокорство е причина за несигурността им. Водолеите имат нужда да живеят по свои собствени правила и всеки път, когато са притиснати да следват определена рутина и да се съобразяват с чужди очаквания, стават неуверени. За да вярват в себе си, те трябва да се чувстват свободни.

Риби – Несигурни са заради дълбоко вкорененото си чувство за неадекватност. Рибите имат изключителна интуиция и развита фантазия и живеят в свой паралелен свят. Често им коства голямо усилие да се впишат в социалния си кръг, например сред колегите на работа. Страхуват се дали това, което разкриват от себе си, ще бъде разбрано и прието.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА АСТРО СЪВЕТИ

Астро съвети04 ОКТОМВРИ 2019

Перфектната дамска чанта за всяка зодия

Лъвовете се стараят да блеснат, Козирозите ценят качествената изработка

Астро съвети28 СЕПТЕМВРИ 2019

Какво мислят зодиите едни за други

Супер любопитни факти за това как останалите възприемат вашия знак!

Астро съвети26 СЕПТЕМВРИ 2019

Любовта разцъфтява с Новолунието във Везни на 28 септември

Овен, Рак, Везни и Козирог ще усетят най-осезаемо влиянието на тази благоприятна за връзките нова Луна

Астро съвети22 СЕПТЕМВРИ 2019

Най-нещастните зодии в любовта

Дори да имат стабилна връзка, все нещо в нея липсва...